instant fap

Sanski Most domaćin judo prvenstva

Sanski Most danas je domaćin Kantonalnog judo prvenstva za pionore uzrasta od 9 do 15 godina.

Ovaj sportski događaj se održava na dva borilišta u Gradskoj dvorani uz učešće oko 100 takmičara iz tri kluba koliko ih i egzistira na našem kantonu. Pored domaćina Judo kluba „Sana“, to su još klubovi „Una“ iz Bihaća i „Brekovica“ iz Cazina. Takmičarima  je sportsku sreću  poželio Husein Ramić iz Bihaća, predsjednik Judo Saveza Unsko – sanskog kantona.
„Ispred Kantonalnog judo Saveza uputio bih zahvalnost Judo klubu „Sana“, koji je ponovo nakon sedam godina domaćin i organizator kantonalnog prvenstva u judou. Našim najmlađim judistima želim da  svojim nastupima u što boljem svjetlu publici u Sanskom Mostu predstave ovu plemenitu vještinu, te da prvenstvo protekne u sportskom i fer takmičarskom duhu“, istakao je Husein Ramić.
Takmičenje je otvorio načelnik općine Sanski Most, dr Mustafa Avdagić, koji je u svom obraćanju istakao kako je od velike važnosti uključivanje djece u organizovane sportske aktivnosti.
„Pozvao bih djecu da slobodno vrijeme što više provode na sportskim terenima, te na taj način stvaraju zdrave navike, jer je sport bitan faktor u odrastanju djece. Također, pozvao bih njihove roditelje, vaspitače, učitelje, nastavnike, pedagoge i sportske trenere, da im pruže podršku i budu oslonac u budućem sportskom razvoju“, istakao je načelnik općine Sanski Most dr. Mustafa Avdagić.
Kantonalno judo prvenstvo za mlađe uzraste traje cijeli, tako da ćemo rezultate objaviti u našim narednim informativnim emisijama. Judo klub „Sana“ na ovom takmičenju nastupa sa 34 takmičara

KOMENTARI