instant fap

Sanski Most domaćin prvenstva u karateu

Sanski Most je jučer bio domaćin karate prvenstva Unsko – sanskog kantona za djecu, kadete i juniore u muškoj i ženskoj konkurenciji. Ovaj veliki sportski događaj održan jer u Gradskoj dvorani uz učešće preko 250 takmičara iz 15 klubova iz svih općina Unsko-sanskog kantona.

Turnir je otvorila Azemina Helić, ministrica financija u Vladi USK, čije je ministarstvo bilo jedno od pokrovitelja takmičenja. Ona je sportistima zaželjela dobrodošlicu u grad na devet rijeka i sportsku sreću. Prisutnima se obratio i Šefik Helić, predsjednik Općinskog sportkog saveza Sanski Most, koji je jedan od zaslužnih što je jučer, po hladnom vremenu, Gradska dvorana bila topla.

Enes Eminić, trener Karate kluba „Sana“ i jedan od organizatora ovog sportskog događaja, zahvalio se svima koji su pomogli da se takmičenje u Sanskom Mostu održi na visokom nivou.
„Meni je izuzetno drago da da je Karate klub Sana uz pomoć institucija, prije svega Vlade USK, Općinskog načelnika i Sportskog saveza općine Sanski Most koji su nas finanacijski pomogli, organizirali ovo kantonalno prvenstvo. Troškovi su zaista veliki, ali smo uspjeli sve to pokriti i danas smo u Sanskom Mostu ugostili mladost sa našeg Kantona. Kao organizatori smo izuzetno zadovoljni, uslovi za održavanje takmičenja su izuzetno dobri i danas je dan sporta u Sanskom Mostu.“, rekao je Eminić.
Svoje zadovoljstvo takmičenjem izrazio je i predsjednik Karate saveza USK-a Samir Cazinkić, koji je naglasio da je ugodno iznenađen organizacijom turnira i kvalitetom takmičara.
„Posebno mi je drago što imamo prisutne klubove iz svih općina našeg Kantona i danas ćemo dobiti prvake u svim kategorijama. Osvajači medalja će učestvovati na zvaničnom državnom prvenstvu BiH i ujedno će postati članovi karate reprezetacije BiH, što je cilj svakog mladog sportiste. Samo bih naglasio, da je karate najmasovniji i najtrofejniji sport u Unsko – sanskom kantonu“, rekao je Cazinkić.
Na karate prvenstvu USK-a za djecu, kadete i juniore su učesvtovala sva tri kluba iz Sanskog Mosta koji su ostvarili izuzetno dobre rezultate. Klub borilačkih sportova „Sana 2004“ je osvojio 19 medalja: 6 zlatnih, 4 srebrne i 9 bronzanih, Karate klub „Sana“ je osvojio 13 medalja: 3 zlatne, 4 srebrne i 6 bronzanih, dok su se kataristi „Hurija“ okitili sa 9 medalja: 4 zlatne, 1 srebrna i 4 bronzane. Karatisti kluba borilačkih sportova „Sana 2004“ su i ekipno osvojili treće mjesto.

KOMENTARI