Sanski Most domaćin turnira u mini odbojci

HomeLokalne temeSanski Most

Sanski Most domaćin turnira u mini odbojci

Sanske odbojkašice nastavile borbu za titulu

Sanski Most je domaćin turnira u mini odbojci za djevojčice na kojem se očekuje učešće preko 200 najmlađih igračica iz klubova sa prostora USK.

Organizator ovog sportskog događaja je Ženski odbojkaški klub „Sana“, a kako nas je upoznao trener Idriz Aganbegović, turnir se igra po drugačijim pravilima, odnosno 3×3 na manjem terenu i do jedanaest poena na dva dobivena seta.

Radi se o izuzetno značajnom projektu za najmlađe odbojkašice za koje su takmičenja izuzetno rijetka, a djevojčice tog uzrasta vape za takmičenjem, igrom i druženjem. On je naglasio da najmlađe odbojkašice dobivaju jedno vrijedno igračko iskustvo , ali da na ovakvim turnirima rezultat nije u prvom planu, nego putovanje i druženje među malim odbojkašicama , te razmjena iskustava između sportskih prijatelja. Turnir će se odigrati u Gradskoj dvorani u vremenu od 10 – do 14 sati, a nakon toga slijedi prvenstvena utakmica u kojoj će pionirke ŽKK „Sana“ ugostiti svoje vršnjakinje iz Cazina.

Utakmica je izuzetno značajna za domače igračice koje brane šampionsku titulu. S toga trener Aganbegović očekuje veliku podršku svojih sugrađana  i pozvao je ljubitelje sporta u Sanskom Mostu da podrže mlade sanske odbojkašice.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0