„Sanski Most, grad u ogledalu od rijeka“ je najljepša čitanka

HomeSanski MostLokalne teme

„Sanski Most, grad u ogledalu od rijeka“ je najljepša čitanka

Promovirana Fotomonografija “BiH – Očima ljubavi”

„Sanski Most, grad u ogledalu od rijeka“, naziv je raskošne fotomonografije čiji je autor umjetnički fotograf Samir Sinanović, a koja je nedavno ugledala svjetlo dana.

Izdavač ovog zanimljivog i dugo pripremanog djela, koje prvenstveno kroz fotografiju, a potom i prateće tekstove govori o prirodnim ljepotama, istoriji i društvenim vrijednostima grada na devet rijeka je Radio televizija „Sana“, a pokrovitelj Općina Sanski Most.

Radi se o luksuznoj trojezičkoj publikaciji, obzirom da su tekstovi više autora s bosanskog prevedeni na engleski i njemački jezik, a krase je vrhunske fotografije Sinanovića i još nekolicine autora, koje jednostavno ostavljaju bez daha.

Knjiga je namjenjena svima koji nikada nisu posjetili Sanski Most, ali i onima koji žive u njemu ali nisu otkrili sve ljepote koje grad ima. Cilj projekta bio je napraviti pozitivnu i afirmativnu priču o Sanskom Mostu i uokviriti je u moderno publicističko izdanje kojeg se ne bi postidjeli ni najveći i najljepši gradovi svijeta.

Listajući knjigu svaki čitalac će sigurno naći nešto zbog čega će poželjeti da posjeti Sanski Most jer je to jednostavno, magičan i zavodljiv grad.

Fotomonografija „Sanski Most, grad u ogledalu od rijeka“ je najljepša čitanka za sve čijim srcima je on prirastao, ali najviše onima koji će ga tek upoznati i zavoljeti.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0