instant fap

Sanski Most: U jednoj noći 5 provalnih krađa

Sanski Most: U jednoj noći 5 provalnih krađa

U noći između protekle nedjelje i ponedjeljka, na području općine Sanski Most zabilježeno je pet slučajeva teških krađa. Na meti nepoznatih počinilaca bili su ugostiteljski i trgovački objekti.

Prema riječima komandira Policijske stanice u Sanskom Mostu, Vehbije Huzejrovića, u svih pet slučajeva zabilježen je isti rukopis. Četiri ugostiteljska i jedan trgovački objekat obijeni su uz primjenu sile i podesnog predmeta, a na meti provalnika bio je novac. „Na meti provalnika bio je novac, međutim vlasnici u objektima nisu ostavili veće količine, tako da šteta nije velika. Međutim, veća šteta je načinjena uslijed nasilnog obijanja vrata i ulaska u objekte.“, rekao je Huzejrović.

On je dodao kako policija provodi istražne radnje na pronalasku počinilaca ovih provala. Komandir policijske stanice u Sanskom Mostu ističe kako ovakva i slična djela uznemiravaju građane i stvaraju osjećaj nesigurnosti u društvenoj zajednici.  U protekloj kalendarskoj godini zabilježen je porast broja slučajeva kriminaliteta na području sanske općine.

Huzejrović ističe kako su razlozi za povećanje djela kriminaliteta višestruki. Pored teške ekonomske situacije u društvu, koja je motiv za činjenje ovakvih djela, u njihovom izvršavanju pojavljuju se i osobe koje su ranije osuđivane. Ta lica se nakon odsluženja zatvorskih kazni vraćaju kriminalnim radnjama, a pored njih kao izvršioci provalnih krađa javljaju se i osobe koje su ovisnici o narkotičkim sredstvima.

KOMENTARI