instant fap

Sanski Most u prilici da ima Omladinskog Europskog Ambasadora za Zapadni Balkan

Sanski Most u prilici da ima Omladinskog Europskog Ambasadora za Zapadni Balkan

Platforma Omladinskih Europskih Ambasadora / OEA (The Young European Ambassadors / YEA), kreativna je mreža mladih koji će dolaziti sa prostora Zapadnog Balkana (Albanija, Kosovo, Srbija, Bosna i Hercegovina, Srbija i Sjeverna Makedonija).

Mladi koji budu odabrani kao ambasadori dijeliće interes za učenje o vrijednostima EU kao i za promociju mogućnosti koje Europska Unija nudi. Oni će biti obučavani kako da dijele ideje i razvijaju svoje talente, sve u cilju toga kako bi doprinijeli promjeni unutar svojih lokalnih zajednica, regije zapadnog Balkana, a tako i cijele EU.

Jedan od kandidata za poziciju Omladinskog Europskog Ambasadora je i Armin Poljak iz Sanskog Mosta. Armin ima 19 godina, te se omladinskim i mirovnim aktivizmom bavi već oko 5 godina. Trenutno je aktivista i volonter u više organizacija, kao što su Centar za izgradnju mira Sanski Most, Inicijativa mladih za ljudska prava Sarajevo i CEI „Nahla“ Bihać.

Nakon što je prošao preliminarni izbor, Arminova kandidatura se trenutno nalazi u fazi glasanja, a glasati možete na sljedećoj web-stranici: https://www.webalkans.eu/voting/armin-poljak/. Glasati možete tako što klikom na opciju „Vote“ upisujete svoj mail i lozinku kako bi se registrovali, a zatim vam na mail dolazi link za potvrdu vaše registracije. Nakon potvrde na tom linku, ulogujte se, također, unosom maila i lozinke, i nakon toga imate pravo da date glas. 

Ono što je odlična vijest, jeste to da je do trenutka objave ovog članka, Armin bio vodeći po broju glasova za Bosnu i Hercegovinu.

KOMENTARI