instant fap

Sanski osnovci pjevaju hitove

Sanski osnovci pjevaju hitove

Radio Sana i ove godine, treći put za redom, organizuje dječiji festival za učenike osnovnih škola pod nazivom „Pjesmom za naše rijeke i šume“.

Radi se o najvećoj dječijoj zabavi u Sanskom Mostu, a ovaj već tradicionalni događaj će se održati u petak, 25. marta u Gradskoj dvorani sa početkom u 19 sati.

Zainteresirani učenici sve informacije vezane za učešće na ovom velikom muzičkom projektu moći će pročitati na plakatima koji će biti postavljeni u svih sedam sanskih osnovnh škola.

Prijave za takmičenje će se moći izvršiti u prostorijama Radio Sane do 23. marta.

Svi kandidati trebaju predložiti svoju omiljenu pjesmu sa kojima će se predstaviti, a svoj hit će izvesti uz originalnu matricu. Takmičenje će biti organizovano u dvije kategorije, za učenike od 1-5 i 6- 9 razreda. Nakon prijavljivanja, za takmičare će biti organizovane kvalifikacije, a oni najbolji će učestvovati na finalnoj večeri.

Predstojeći dječiji festival je namjenjen učenicima osnovcima koji žele da se oprobaju u svijetu muzike i pokažu svoj talenat kroz izvođenje starih i novih hitova i scenskom nastupu, a samim tim izađu iz anonimnosti. Takmičenje je svakako prilika za sve ljubitelje muzike, a pogotovo one koji vole da pjevaju, da se prijave na ovo takmičenje, ujedno se odlično zabave i osvoje vrijedne nagrade.

Sve dodatne informacije se mogu dobiti na broj telefona 037/686-152. Pored takmičenja će biti organiziran i bogat kulturno – zabavni program u kojem će nastupiti učenici Muzičke škole iz Sanskog Mosta, dječiji hor „Melodi“ i naši najmlađi sugrađani iz dječijeg vrtića „Krajiška radost“, a bit će i specijalni gosti iz svijeta muzike. Pomenimo, održavanje Dječijeg festivala je povezano sa obilježavanjem dva značajna datuma 21. marta – Svjetskog dana šuma i 22. marta – Svjetskog dana zaštite voda.

Cilj da se i u Sanskom Mostu, gradu na devet rijeka, upotpune kulturno – zabavna dešavanja za ova dva značajna međunarodna dana koji se obilježavaju širom svijeta odlukom Generalne skupštine Ujedinjenih naroda.

Također, kako bi se ukazalo na potrebu zajedničkog djelovanja u očuvanju šumskog bogatsva i vodnog resursa, kojim se BIH ponosi, cilj je podići i ekološku svijest građana i naučiti djecu važnosti vode i očuvanja naših prirodnih izvora, te ukazati na značaj šuma i istaći brojne koristi koje od njih ima čovječanstvo.

KOMENTARI