Sanski paraglajderi krstare nebom

Sanski paraglajderi krstare nebom

Mnogi sanjaju o tome kako da se vinu u zrak i ostvare san o letenju. Paraglajdnig je najbrži način da se taj san pretvori u stvarnost. Jedrenje padobranom ili paraglajderom spada u najmlađu kategoriju vazduhoplovnih sportova koji je na ove prostore došao prije deceniju i pol.

Mnogi dolaze u BiH zbog paraglidinga i ne kriju da nam zavide na mnogobrojnim planinama i područjima pogodnim za bavljenje tim sportom – kazao je Mirza Džamastagić koji je ideju pokrenuo u Sanskom Mostu.

Pozvao je građane Sanskog Mosta da probaju paragliding ukoliko imaju želju za ekstremnim sportovima, te naglasio da taj sport nije opasan koliko ljudi misle.

Ovaj adrenalinski ovisnik koji se, osim paraglajdingom, bavi i motociklizmom i biciklizmom, počeo je da leti prije par godina, iako je prije toga imao strah od letenja.

Za sve vas koji želite iskusiti nešto novo, osjetiti adrenalin ili jednostavno uživati u prekrasnom pogledu sa visine, panoramski letovi su za vas prava stvar. Imate priliku da letite sa pticama zato nemojte je propustiti!

KOMENTARI