instant fap
NaslovnicaUncategorized

Sanski pčelar najuspješniji u regionu

Sanski pčelar najuspješniji u regionu

Sanski pčelar, Enes Bahtić, osvojio je dvije zlatne medalje na internacionalnom sajmu meda i pčelarstva koji je ovih dana održan u slovenačkom gradu Semiču, te proglašen za najuspješnijeg proizvođača meda na ovom prestižnom događaju.

Livadski i kestenov med kojeg proizvodi Bahtić, ocijenjeni su najkvalitetnijim, a nagrade su vrijednije ukoliko se ima u vidu da su osvojene u konkurenciji preko tri stotine proizvođača meda iz svih zemalja bivše Jugoslavije. Bahtić kaže kako je ovo kruna vrijednog i mukotrpnog rada te ulaganja u proizvodnju meda, te dokaz koliko su ovi prostori pogodni za razvoj pčelarstva.

Na svom imanju u selu Čaplje, te na još nekoliko lokacija, Bahtić drži preko 170 pčelinjih društava, a u toku ove godine proizveo je oko tonu i pol meda, čime spade u veće proizvođače meda na području Općine Sanski Most.

Ovaj sanski pčelar se ovim poslom bavi punih sedamnaest godina, a ljubav prema pčelarstvu, kako kaže, naslijedio je od malih nogu. Za pčelarstvo je, kako ističe, potrebno puno rada i truda, ali još više ljubavi.

“Prethodne dvije godine su bile veoma teške za pčelare i bilo je potrebno uložiti puno sredstava i truda kako bi se pčelinja društva održala i preživjela. Sve se to isplatilo, jer su pčele ove godine dale obilje kvalitetnog meda.”, ističe Bahtić.

KOMENTARI