instant fap

Sanski planinari boravili u Živinicama

Sanski planinari boravili u Živinicama

Proteklog vikenda članovi PED „Kanjon“ Sanski Most boravili su u posjeti PD „Drenik“ iz Živinica čime je obilježen 26. septembar Svjetski dan čistih planina.

Kako nas je informisala Amira Šabić, predsjednica sanskog planinarskog društva, radilo se o uzvratnoj posjeti nakon što su planinari iz Živinica boravili u Sanskom Mostu u maju ove godine, kada su upoznali prirodne ljepote i planinarske potencijale naše općine.
„Svojim domaćinima smo poklonili sadnice smreke i tisovine koje su zasađene na prostoru kompleksa planinarskog doma Drenik na planini Konjuh. Sanjanima su se pridružili i članovi Udruženja Eko sport “Ljubitelji prirode” iz Ključa, te su potom gosti i domaćini pohodili planinarsku stazu pripremljenu specijalno za ovu priliku“, rekla je Šabić.

Nakon pohoda upriličena je posjeta lokalitetu Mačkovac gdje se nalazi predivna etno avlija, omiljena prirodna destinacija velikog broja gostiju iz cijele BiH gdje organiziran ručak za sve planinare.

„Obišli smo grad Živinice, te na spomen obilježje građanima ovog grada koji su dali svoje živote u proteklom ratu, položili cvijeće i odali dužnu počast. Zajedničko dvodnevno druženje okončano je obilaskom turističke destinacije „Rusov mlin“. Riječ je o vodenici na rijeci Oskova čija starost iznosi više od 100 godina čime je jedan od najstarijih u BiH“, kaže Šabić.

Iz Planinarskog ekološkog društva “Kanjon“ još jednom se zahvaljuju domaćinima na, kako ističu, divnom vikendu jer sve je bilo super.

KOMENTARI