instant fap

Sanski rukometaši dočekuju Tuzlake

Sanski rukometaši dočekuju Tuzlake

Narednog vikenda na rasporedu su utakmice 15.kola prvenstva Prve rukometne lige Federacije BiH grupa sjever. Rukometaši „Sane 7“ novi prvenstveni okršaj igraju na svom terenu protiv ORK „Tuzle“, ekipe koja Sanjanima trenutno može ugroziti četvrtu poziciu. Dakle, radi se o o utakmici u kojoj obje ekipe idu na osvajanje bodova, te se očekuje uzbudljiva i neizvjesna utakmica koja se igra u subotu u Gradskoj dvorani u Sanskom Mostu sa početkom u 19 sati.


U derbiju ovog kola „Kanjanj“ doćekuje „Žepče“, a „Sloboda Solana“ će ugostiti „Bihać“. Slobodne su ekipe „Bosna TS“ i „Lukavac“.
Na čelu tabele je “Sloboda Solana“ sa 39 bodova, drugo ” Žepče ” ima 36, a trećeplasirani 


“Kakanj ” 30 bodova. „Sana 7“ je za sada sigurna na četvrtom mjestu sa 22 boda i ima pet bodova više od petoplasirane ” Bosna TS “. Na šestom mjestu je ” Tuzla ” sa 15 bodova koliko ima i sedmi ” Lukavac “, dok je ” Bihać ” sa 14 bodova na osmom mjestu. Pomenimo, od takmičenja su odustali „Banovići ” i sanska ” Budućnost“. Dakle, do kraja prvenstva će se voditi velika neizvjesna borba između prvoplasirane „Sloboda Solane“ i drugog „Žepča“ za ulazak u Premijer ligu BiH. Tuzlaci su trenutno u prednosti samo tri boda više, ali u posljednjem kolu gostuju u Žepču. 


Iz Rukometnog kluba „Sana“ je i ovaj put upućen poziv vjernim navijačima i simpatizerima da u subotu u što većem broju dođu u Gradsku dvoranu, te podrškom sa tribina pomognu sanskim rukometašima da dođu do još jedne važne pobjede.

KOMENTARI