Sanski srednjoškolci za Belmu

Homeinmedia danasUncategorized

Sanski srednjoškolci za Belmu

Belmi je potrebna pomoć svih ljudi dobrog srca

Učenici Srednje medicinske škole iz Sanskog Mosta pružali su danas ispred malog gradskog parka građanima usluge mjerenja pritiska i šećera u krvi.

Radi se o akciji koja je imala humanitarni karakter, a sav prihod prikupljen na ovaj način biće uplaćen na račun za liječenje Belme Kadić, oboljele djevojčice s posebnim potrebama.Kako smo saznali od učenika, na ideju o organizaciji ove akcije došli su vođeni humanim razlozima, a cijeli događaj je imao pozitivan odjek među Sanjanima.

Prikupljena su novčana sredstva koja će biti predata porodici oboljele djevojčice, a treba istaći kako su u okviru ove humanitarne akcije učenici ove škole prodavali i kolače.

Podsjećamo da je 13-godišnja Belma Kadić oboljela prije dva mjeseca i da je cijelo vrijeme provela po zdravstvenim ustanovama u Bihaću i Sarajevu, a da se nije uspjela ustanoviti dijagnoza njene bolesti. Njeni roditelji spas za svoju kćerku vide u odlasku u neku od inostranih klinika, a ono što je otežavajuća okolnost u svemu jeste da su Belmini roditelji nezaposleni i bez stalnih izvora primanja, zbog čega je za liječenje male Belme potrebna pomoć dobrih ljudi.

Za sve one koji žele pomoći to mogu uradini na žiro račun u prilogu.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0