instant fap

Sanski Most domaćin karate prvenstva

U  nedjelju, 18. novembra, Sanski Most će biti grad mladosti i sporta. Naime, grad na devet rijeka je domaćin karate prvenstva Unsko – sanskog kantona za djecu, kadete i juniore koje će se održati u Gradskoj dvorani sa početkom u 10 sati.

Kako nas je upoznao Enes Eminić, jedan od organizatora ovog sportskog događaja, takmičenje će se odžati i u muškoj i ženskoj konkurenciji, te se očekuje dolazak oko 300 takmičara iz 15 klubova iz svih općina Kantona.
„Odlukom Upravnog odbora Karate saveza USK u okviru kalendara takmičenja za 2012. godinu tehnička organizacija prvenstva je dodjeljena Karate klubu „Sana“ iz Sanskog Mosta. Mi smo i u obavezi da jednom godišnje organiziramo ovakvo takmičenje. Radi se o velikoj sportskoj manifestaciji, pripreme su urađene dobro i sve je spremno za takmičenje, tako da nema nikakvih probleme da sve prođe u odličnoj sportskoj atmosferi“, kaže Eminić. On ističe, da se sa takmičarima, njihovim trenerima i sudijama očekuje puna Gradska dvoranu, ali je pozvao i ljubitelje sporta, a posebno omladinu, da u narednu nedjelju uživaju u karate sportu, tehničkim disciplinama, te uzbudljivim borbama.
„Imaćemo priliku vidjeti najbolje karatiste za područja Unsko – sanskog kantona u konkurenciji djeca, kadeti i juniori. S stoga, prije svega, pozivam sve mlade sportiste u našem gradu i sve one koji imaju vremena da svojim prisustvom uveličaju ovaj sportski događaj, a ulaz je slobodan“, naglašava Eminić.
Na prvenstvu će nastupiti takmičari iz sva tri sanska karate kluba: „Sana“, „Hurije“  i kluba borilačkih sportova „Sana

KOMENTARI