instant fap
NaslovnicaSanski MostLokalne teme

Saopćenje inspekcije povodom 8. marta

Saopćenje inspekcije povodom 8. marta

Povodom predstojećih osmomartovskih praznika, obzirom da je u tom periodu velika potražnja i interes za korištenjem javnih površina i postavljanje prodajnih štandova, Općinska služba za inspekcijske poslove pozvala je sva fizička i pravna lica da na vrijeme izvrše zakup javnih površina.

S tim u vezi, Općinska služba za inspekcijske poslove obavještava fizička i pravna lica koja imaju namjeru da povodom 8. marta izlažu svoje proizvode, kao što je cvijeće, rukotvorine i ostale proizvode na javnim površinama, da na vrijeme izvrše zakup dijela javne površine na kojem namjeravaju vršiti prodaju, kod Službe za urbanizam, prostorno uređenje, građenje i poslovno-stambene poslove.

Općinska Služba za inspekcijske poslove će vršiti kontrolu odobrenja zakupa javne površine, i djelovati u skladu sa svojim ovlastima, što znači da će prema fizičkim i pravnim licima, koji budu izlagali svoje proizvode, a ne posjeduju odobrenje od nadležne općinske službe za zakup javne površine, biti poduzete zakonom propisane mjere, što je već definisano odlukom Općinskog vijeća o privremenom korištenju javnih površina na području općine Sanski Most, navodi se u saopćenju inspekcije.

KOMENTARI