instant fap

Saopćenje SDP-a Sanski Most

Saopćenje SDP-a Sanski Most

“Pricipijelnost” (SDA) Terzića i koverta “po ušima”

Poštovani kolega Terziću, iako u uvodu Vašeg pisanog uradka jasno konstatirate da, citiramo: “Ne želeći se ni jednog trenutka miješati u prepirku koja se vodi na portalu Inmedia.ba, a najmanje u poziciju glasnogovornika lidera SDA u Krajini…”, ne ulazeći u razloge i način zašto je do toga došlo, Vi ste se ipak “umiješali”, tako da ste odmah, vodeći se željom da nešto demantujete, prvo demantovali samog sebe, ali zadatak je zadatak, a on je bio jasan: Kako je početak medijskog “obaranja ruku” između  dva građanina Sanskog Mosta završio neslavno za “izazivača”,  to se pod hitno moralo na teren izvesti šira ekipa u vidu političkih subjekata i cijenimo Vašu odgovornost spram nalogodavca u izvršavanju istog. To se da jasno zaključiti iščitavajući odgovor mr. Almina Hopovca,gdje se samo jednom i to u zagradi spominje SDP BiH i  nijedna druga politička opcija koja egzistira u Sanskom Mostu, dok Vaš “demant”vrvi od nesuvislih negativnih konotacija na račun  SDP BiH i njegovih pojedinih članova, a nisu pošteđeni ni drugi politički subjekti iz sastava Općinskog vijeća. (Vjerovatno SBB nije dio zadatka, bar u ovom periodu).

Posebno nas zabrinjava količina Vaše degutantnosti plasirane u posljednjem pasusu pismenog uradka,gdje nas, pored ostalih,  pozivate da uputimo, kako navodite, “radosne” čestitke Predsjedavajućem Općinskog vijeća (ne navodimo ime)  povodom vraćanja mandata vijećnika u Općinskom vijeću. Bizarno je, znajući stvarne razloge takve odluke Apelacionog suda BIH, upućivati čestitke “radosti”.
Kada već idemo od kraja Vašeg uradka ne možemo ostati ravnodušni i da se ne začudimo Vašim nepoznavanjem tehnike “konekcije” na Budžet.

Molimo Vas da se o načinu “konektovanja” na Budžet raspitate kod svojih starijih stranačkih kolega, koji su tehniku “konektovanja“ na Budžete doveli do perfekcije i uz dugogodišnju  neraskidivu vezu, postali neprirodna izraslina na tijelima tih Budžeta. Od nepoznanica kakve su posljedice od njihova odstranjivanja je i konvencionalna hirurgija digla ruke. Sintagma o gradu “straha, laži i terora jedne partije” nije izrečena u tekstu mr. Almina Hopovca i ne vidimo razloga naslovu “Terzić demantira navode Almina Hopovca”, a kako je napisana u prethodnom tekstu građanina Asima Kambera, prikladniji bi bio naslov “Terzić potvrđuje navode Asima Kambera”. Naivna Vam je paralela između stanja javnog reda i sigurnosti građana sa političkom sintagmom o gradu“straha, laži i terora jedne partije”, posebno pozivanje na izvještaje PU 3 u Sanskom Mostu, koji tretiraju ovo prvo, a o ovom drugom sud daju građani. To je politički sud, a policija je apolitična. Također, pomenuta sintagma je uzeta iz “presretenih poruka” sa Facebook profila građana, pa nećemo se libiti, dragi kolega Terziću  da, ako takva metoda djelovanja zaživi u praksi, da istu primjenimo i mi,posebno u demantu Vaših tvrdnji o,citiramo: “Nije istinita kolega Hopovac, a zbog toga sam i odlučio da Vam se obratim,  Vaša rečenica kako nećete “Biti marioneta poput onih u općinskom vijeću i predmeti ucjena i manipulacija”.
Ispada kako su vijećnici, koje su građani na demokratskim izborima izabrali nečije marionete koje neko ucjenjuje itd. Ovdje ima i elemenata krivičnog djela ako se neko tako odnosi prema vijećnicima i  molim Vas da budete direktni”. I zasad neka ostane na ovome.
Ne može se baš demantovati Vaša tvrdnja i ima mjesta da, citiramo: “U najmanju ruku, građani Sanskog Mosta koji u kontinuitetu
već dvije decenije daju najveću podršku mojoj i našoj SDA”. Jasno je da bez podrške LDS, SBiH u mandatima 2000. – 2004. godine i
SNSD 2004. – 2008. godine, SDA ne bi vladala u Sanskom Mostu, kao i od novembra 2012. godine bez podrške vijećnika SNSD Drage Praštala i prebjega iz SBiH Mehe Talića.Pored podrške građana ne zaboravite i njih.Po podršci građana ne biste vladali našom općinom.

Vaš citat validan je jedino za mandat 2008. – 2012. godine. Naravno, uzimajući u obzir da je Općinska izborna komisija odradila zakonito i korektno svoj posao. Moramo napomenuti da se protiv iste vodi i krivični postupak i zasad toliko o vašim “demokratskim principima”.
I naravno, gospodine Terziću, kada biste malo bolje prostudirali Budžet općine Sanski Most, tačnije njegovo izvršenje za prvih 9 mjeseci, vidjeli biste da je iznos sa nivoa kantona jednak 39.000 KM.  Stoga ne stoji Vaša konstatacija da je Vlada izdvojila 0 KM za Sanski
Most, a da ne pričamo o projektima koji sufinansirani od strane Vlade.

I na kraju, nije istinito da ste često protiv stavova svoga kluba (SDA). Naime, glasali ste protiv jedne tačke(izvještaj pravobranilaštva), jedan jedini put. Shvatili bi i ovo kao neki zdrav razum i ozbiljnu namjeru da  odmah na narednoj sjednici vijeća niste prihvatili isti materijal i izvještaj u istom obliku.

Ako “dobiti po ušima” znači primati koverte novca, poslane službenim automobilom za Sarajevo, cijenimo da ste trebali reći da Vas je udarilo kovertom nekoliko vijećničkih paušala po ušima. I to, govori o vama, a i o njima.

Klub vijećnika OO SDP BiH Sanski Most

KOMENTARI