Saopćenje za javnost

HomeVijestiBiH

Saopćenje za javnost

Rizvić: Trošite više sredstava za troškove reprezentacije nego za socijalno ugrožene učenike

Dragi prijatelji i građani grada Cazina smatram svojom obavezom da vas obavjestim o slijedećem

. Dana 08.04.2021. godine dobio sam poziv od sektora kriminalističke policije MUP-a USK-a da se dana 09.04.2021 godine u 15 i 30 javim u PU Cazin na informativni razgovor u svojstvu svjedoka .

Odmah mi je bilo simpatično da se moram javiti na samom kraju radnog vremena PU Cazin očito se nekom žurilo iz njima poznati razloga.Kao odgovoran građanin javio sam se te dao izjavu.

Bio sam frapiran kada su mi saopštili da sam pozvan da dam svoja saznanja na okolnosti podmetanja eksplozivne naprave 2018. godine na vozilo predsjedavajućeg GV Cazin Rifeta Hozanovica.Istog monenta bilo mi je jasano da sam pozvan po političkom nalogu, jer očito nekom smeta što sam gradski vijećnik u GV Grada Cazina ispred SDA, te što postavljam pitanja auktuelnoj vlasti o neriješenim problemima građana i što uvijek djelujem javno u svemu, kao i ovaj put.

Te me na ovaj način pokušavaju utišati i prestrašiti određene snage iz A-sda, odnosno novoformirane NES partije. Onima koji stoje iza ovakvi radnji želim poručuti daću uvijek djelovati javno i djelovati služeći se istinom, te da me neće nikada utišati i da se bojim samo dragog Allaha!

Zanimljivo je da vam je bilo potrebno skoro 3. godine nakon događaja da se sjetite pozvati mene, da nisam Gradski vjećnik nikad nebi bio pozvan po tom pitanju.

Ja sam te 2018.godine bio maturant srednje škole u Cazinu kada se je desio taj slučaj, te smatram da je žalosno služiti se ovakvim stvarima kako bi nekoga degradirali i kaljali njejovu čast!

Nadam se da će slučaj zbog kojeg sam pozvan konačno preuzeti neka ozbiljnija policijska agencija, te ga konačno riješiti .

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0