SAOPĆENJE ZA JAVNOST: Premijer Ružnić odbio osuditi kriminal iz vlastitih redova!

Homeinmedia danas

SAOPĆENJE ZA JAVNOST: Premijer Ružnić odbio osuditi kriminal iz vlastitih redova!

„Desant na budžet“

U sinoćnoj debati na RTVUSK aktuelni premijer Vlade USK Mustafa Ružnić bio je potpuno jasan! 

Za kriminal, optužnice i presude nisu krivi članovi NES-a (A-SDA) koji su se ogriješili o zakone, krivo je pravosuđe jer ih goni. Zašto USK nije na vrijeme poduzeo mjere ili  napravio peletaru, tj. obezbijedio grijanje za škole i građane u Kantonu koji je najbogatiji šumom kriva je Federacija. 

Temu trgovine pozicijama, kupovine i prodaje pojedinaca, zastupnika i ministara, potpuno je prećutao, valjda nije imao koga okriviti. Na temu prodaje diploma u Vita Plus Cazin također nije imao ni riječ za reći, niti koga okriviti. 

Rekao je da Vlada građanima treba podnositi izvještaj, iako njegova 4 godine nije podnijela Izvještaj o izvršenju Budžeta. Ni jednom riječju premijer Ružnić se nije smio ograditi od kriminalaca u vlastitim redovima, od prodavača diploma, od ucjenjivača na vlastitoj listi, od špekulanata u drvnoj industriji…  

Premijer jednog Kantona, na čelu jednog političkog subjekta koji je zbog afera morao promijeniti ime, na pitanja o korupciji izbjegava odgovor, odnosno izbjegava seograditi od kriminala i korupcije u vlastitim redovima.

Zato na pitanje: „Kukati ili mijenjati?“– jasno je: MIJENJATI! 

Pošteno, jače, krajiški! PoMAK!

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0