instant fap
NaslovnicaSanski Most

Saopštenje Naša stranka: Planirani budžet Općine Sanski Most za ovu godinu nerealan i neostvariv

Opstinski odbor Nasa stranka Sanski Most smatra da je planirani budzet Opstine Sanski Most za ovu godinu nerealan i neostvariv. Posebno smatramo da je budzet kao i svih dosadasnjih godina potrosacki a ne razvojni.

Nase tvrdnje da je budzet potrosacki a ne razvojni proizilaze iz toga da je stavka plate i naknade uvecana za iznos od 150 000 KM, ?to je u doba krize nedopustivo i sramotno, dok su recimo stavke za izdvajanje projektima privreda, poljoprivrede i zaposljavanja neznatna iako je nezaposlenost najbolnija tacka nase opcine. Rastrosnost budzetskim sredstvima se ogleda i u stavci izdvajanja za vozni park koji je za ovu godinu gradjane nase opcine ko?tati 91.000 KM. Mi smatramo da se jedan veci dio potrosackih stavki moze smanjiti i preusmjeriti u razvojne projekte nase opcine.

Nasa stranka smatra da se gradjani trebaju vise ukljuciti u usvajanje i razmatranje ovako vaznih dokumenata i da konkretnim primjerima i prijedlozima pokusati natjerati vladajucu strukturu da se budzet usvaja po mjeri gradjana, a ne po mjeri zaposlenih u administraciji.

Press Naša Stranka

KOMENTARI