instant fap

“Šaptač psima” napadnut u emisiji: Vaše metode su barbarske!

Cesar Millan, poznatiji kao “Šaptač psima” napadnut je od domaćina talk-showa britanske ITV televizije Alana Titchmarshau koji je njegove metode rehabilitiranja pasa nazvao barbarskim.

Millan se u rehabilitiranju loše discipliniranih pasa koristi nekonvencijalnim metodama, uključujući fizičke napade, elektrošokove, šiljke na ogrlicama, zbog čega je u javnosti izazvao različita mišljenja. Dok ga jedno podržavaju u tome što radi, drugi smatraju da se radi o nečovječnom postupanju prema životinjama.

Kada se saznalo da će Millan biti gost, mnogi su preko društvenih mreža izrazili nezadovoljstvo time, a aktivisti za prava životinja čak su zaprijetili  da će upasti u studio, zbog čega je bilo angažirano dodatno obezbjeđenje.

Voditelj, nesklon kontraverzama koji uređuje emisije o vrtlarstvu, intervju nije otkazao već je krenuo u konfrontaciju sa Millanom.

“Vi kažnjavata pse, vi ih udarate. Vidio sam da udarate pse u grlo kako bi se lijepo ponašali i za većinu ljudi, pa i za mene, to je neprihvatljiv način treniranja pasa”, rekao je voditelj, na šta je Millan odgovorio:

“Ne slažem se. Ne radi se o udarcu, već o dodiru”.

Voditelj je potom nastavio:

“Gledao sam video. Kada mi mene neko tako dotakao bio bih povrijeđen. Uhvatio si ga za grlo, a potom udario psa u leđa nakon čega te je pas ugrizao za ruku. Isto tako, radite i sa elektrošokovima, ogrlicama sa šiljcima koje mogu povrijediti psa. Znate, to je prilično barbarski tretman. Koji su razlozi da tako postupate prema psima”, pitao se voditelj.

Millan je i nakon toga insistirao da se ne radi ni o čemu drugom nego o dodiru.

Nakon razgovora mišljenja na društvenim mrežama bila su podijeljena – dok su jedni podržavali voditelja, drugi su smatrali da je bio previše uvredljiv.

KOMENTARI