instant fap

Sarajevo sutra na Koševu dočekuje Zetu iz Golubovaca

Fudbaleri Sarajeva u četvrtak na Koševu protiv ekipe Zete iz Golubovaca igraju prvu utakmicu trećeg pretkola Evropske lige.

Šef stručnog štaba Sarajeva Dragan Jović danas je na pres-konferenciji naglasio da je crnogorski predstavnik kvalitetnija ekipa nego što se to smatra u bh. sportskoj  javnosti.

“Imao sam priliku da pogledam sva četiri nastupa Zete u Evropi i neke utakmice iz njihovog prvenstva. Moram reći da ovaj rezultat koji su napravili nikako nije slučajan. Moramo respektovati podatak da su oni u dvije gostujuće utakmice postigli pet golova. Radi se o mladoj, poletnoj ekpi,  koja ima izuzetno brze i kvalitetne krilne napadače i kreativan vezni red. Nas sigurno očekuje zahtjevna utakmica. Međutim, trebamo biti objektivni i reći da  je bilo i dosta težih protivnika u 3. pretkolu i da se ovakve prilike ne ukazuju često, kazao je Jović.

Istaknuo je da je atmosfera u timu i oko tima izvanredna.

“Igramo na našem stadionu, pred našim navijačima, nadam se pobjedi, bez primljenog pogotka, kako bi što mirnije otišli na revanš u Podgoricu”, rekao je Jović.

Kada je u pitanju igrački kadar Jović je naglasio da je dosta povoljan.

“U ovom periodu smo uspjeli odmoriti  i oporaviti igrače. Nemamo suspendovanih, što ekipi ulijeva dodatni optimizam pred sutrašnju utakmicu”, dodao je trener bordo ekipe.

Nakon što je klub prije nekoliko dana napustio golman Adi Adilović, uprava je  brzo reagovala i u redove “bordo” kluba dovela Dejana Bandovića, nekadašnjeg vratara  Širokog Brijega i Veleža, koji je već prijavljen kod UEFA-e.

“Smatram da se radi o kvalitetnom i iskusnom golmanu, koji je već branio u Evropi i sa te  strane njegovo prilagođavanje na zadnju liniju ići će sigurno brzo i ne sumnjam da će on u četvrtak biti na visini zadatka”, kazao je Jović.

Uime ekipe Sarajeva novinarima se obratio igrač Ivan Sesar, koji je naglasio da bi u slučaju plasmana u play off igrači ispisali novu istoriju kluba.

” U utakmicu sa Zetom ulazimo kao favoriti, ali je  sigurno da  se radi o kvalitetnom protivniku. Ukoliko ponovimo igru iz  susreta sa Levskim smatram da naš prolazak u play off neće biti sporan”, istakao je  Sesar.

Prvi susret 3. pretkola Evropske lige Sarajevo – Zeta  igrat će se u četvrtak u 21 sat na Stadionu “Asim Ferhatović Hase”, dok je revanš na programu 9. augusta na stadionu Budućnosti u Podgorici.

KOMENTARI