instant fap

Sarajevo za djecu sa autizmom

Sarajevo za djecu sa autizmom

Na trci “Spring run” u Sarajevu je učestvovalo oko 800 takmičara iz BiH, a njih oko 150 je prodavalo svoje kilometre kako bi doprinijeli edukaciji autistične djece.

U Sarajevu je održana kratka trka ili šetnja “5K Spring Run“, koja je bila društveno odgovornog karaktera.

Na trci je učestvovalo oko 800 takmičara iz BiH, a njih oko 150 je prodavalo svoje kilometre kako bi doprinijeli edukaciji autistične djece.
Start i cilj trke bio je na Trgu djece Sarajeva, a trčalo se ili šetalo kroz ulice Maršala Tita, Hiseta, Obala Kulina bana, Bentbaša, Telali i Mula Mustafe Bašeskije, na području opština Centar i Stari Grad.

Najbolje vrijeme u muškoj konkurenciji ostvario je Belmin Mrkanović. Drugi i treći kroz cilj su prošli Uroš Gutić i Rijad Musić.

Kod djevojaka najbrža je bila Selma Zrnić, a slijedile su je Alma Hrnjić i Amela Trožić.

Organizatori su za najbolje u obje konkurencije obezbijedili i novčane nagrade u iznosu od 300 KM za prvo mjesto, 200 za drugo i 100 KM za treće mjesto.

Prvih 100 trkača koji su se prijavili za kampanju “Trčim za nekoga sa autizmom“ u sklopu “5K Spring Run“ prodali su svoje kilometre za najmanje 50 KM dobili su besplatnu startninu za trku i majicu sa posebnim dizajnom.
Prethodne dvije godine u sklopu kampanje “Trčim za nekoga sa autizmom“ prikupljeno je preko 60.000 KM.

Amela Trožić je stigla treća u trci na 5 km u Sarajevu. Uspjela je prodati kilometre i skupiti 200 KM za EDUS. Ujedno je istrčala svoju najbržu peticu (19:10) i osvojila 3.mjesto u ženskoj kategoriji.

KOMENTARI