instant fap

Sarajevska SDA: Sigurnosna situacija je takva da čak i vlast hoda s pištoljem

Sarajevska SDA: Sigurnosna situacija je takva da čak i vlast hoda s pištoljem

Povodom jučerašnjeg ubistva u naselju Pofalići u Sarajevu, opozicija je iznijela kritike na račun vlasti zbog sigurnosne situacije.

Iz SDA poručuju da je jučerašnje ubistvo u Sarajevu, nažalost još jedno u nizu, potvrdilo da je dolaskom na vlast Edina Forte i njegove vlade ulični kriminal doživio procvat a nesigurnost građana Sarajeva postala svakodnevnica.

“Dok se neuvjerljivi Forto bavi trivijalnom propagandom protiv opozicije, a njegova stranka pravi animacije na kojima spaljuje ljiljane i logo SDA, na ulicama Sarajeva se zbiva pravi mafijaški rat. Očigledno da Forto, kao profil, nije neko ko može garantovati red i sigurnost. Sa svojim ponašanjem i stavovima vodi grad u potpuno nesigurnost i anarhiju. Sigurnosna situacija je takva da čak i članovi vladajuće koalicije hodaju s pištoljem, jer NIP-ov i Konakovićev ministar unutrašnjih poslova ne radi svoj posao. Edin Forto nema nikakvu sigurnosnu politiku što ohrabruje kriminalce i ubice da čine zlodjela, a u isto vrijeme građani Sarajeva žive u strahu za imovinu i živote, kako svoje tako i svoje porodice”, poručuju iz SDA.

Dodaju da vlada Edina Forte, zbog tolerantne i blage politike prema uličnom kriminalu, automafiji i trgovcima narkoticima je u potpunosti ugrozila sigurnost glavnog grada Bosne i Hercegovine i pokazala da upravljanje najvećim kantonom u državi ne smije biti poligon za eksperimente poput tzv. Trojke, neuvjerljivog i slabog premijera ili za vježbanje ministara pripravnika na najvažnijim resorima jer je cijena prevelika i mjeri se, nažalost, životima građana Sarajeva.

KOMENTARI