instant fap

Sarajlija Mirko Šimanović (42) dječijom karticom u Hrvatskoj podigao 160.000 kuna u sedam dana

Za samo sedam dana, od 10. do 17. januara ove godine, Sarajlija Mirko Šimanović (42) uspio je inkasirati na POS uređajima u Hrvatskoj čak 160.000 kuna i to sve na ime Edvarda Chika Okolija koji je rođen u Sloveniji 2007. godine. Zbog kaznenih djela kompjuterske prevare i krivotvorenja, Šimanović je osuđen u crikveničkom Općinskom sudu na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od godinu dana. Osim zatvorske kazne, produljenja pritvora u kojem se nalazi od januara ove godine, sudac Domagoj Vučkov »majstora« Šimanovića je obavezao da je dužan bankama nadoknaditi pokradeni novac.

Na koji način se Šimanović domogao Visa kartice i Master Carda na ime djeteta rođenog prije nepunih pet godina sud i nije utvrđivao jer je bilo nedvojbeno da se radi o klasičnom krivotvorenju. Osim toga, Šimanović je iskreno priznao sve što mu je tužiteljica iz Crikvenice Željka Čop stavila na dušu, no izbjegao je odgovarati na pitanja suca, tužiteljice ali i svoga branitelja Igora Bezjaka. Opskrbljen karticama na ime Edvard Chik Okoli Šimanović je svoj biznis započeo 10. januara ove godine u Zagrebu, a u ruke policije pao je 17.januara u automat klubu Cezar u Crikvenici. Prethodno je podizao novac s POS uređaja instaliranih mahom u automat klubovima u Karlovcu, Viškovu, Opatiji, Buzetu, Splitu, Jastrebarskom, Roču, Benkovcu i Šibeniku. Šimamović je kartice koristio na POS uređajima koje su banke postavile u blizini prodajnih mjesta ali i automat klubova.

Novac je podizao pod izlikom da će igrati neku od igara na sreću, a djelimično je kupovao i odjevne predmete i drugu robu. Prilikom kupovine robe pokazivao je slovenski pasoš na ime Okolija. Tokom postupka je utvrđeno kako je pasoš na ime Edvard Chik Okoli koji je rođen 2007. godine izgubljen s obzirom da je gubitak pasoša prijavljen slovenskoj policiji. Dakako, putem Interpola hrvatske vlasti došle su do saznanja da se doista radi o Mirku Šimanoviću iz Novog Sarajeva. Istim putem se doznalo da je riječi o neosuđivanoj osobi, a istom presudom izrečena mu je i sigurnosna mjera protjerivanja stranca iz u trajanju od 5 godina. S obzirom da je Šimanović sve priznao odrekao se prava na žalbu.

Dakako, banke su ubrzo »skontale« da se podiže »lova bez pokrića« i da je Sarajlija na vrijeme odustao nikada ne bi bio otkriven. Istina policija bi bez problema ustanovila da se radi o petogodišnjem djetetu, ali bio bi pravi problem otkriti – ko se koristio njegovim podacima.

KOMENTARI