Saša Papac blizu angažmana u FK Željezničar

HomeSport

Saša Papac blizu angažmana u FK Željezničar

Gerrard: Ljudima poput Saše Papca vrata kluba su otvorena

Saša Papac (37) blizu je angažmana u FK Željezničar, ekskluzivno saznaje BIH.ba.

Čelnici Želje održali su sastanak sa proslavljenim bh. reprezentativcem, koji je i sam zainteresovan da se po određenim uslovima pridruži FK Željezničar.

U Željezničaru imaju upražnjeno mjesto glavnog čovjeka za sportska pitanja, pa na ovoj izuzetno važnoj i odgovornoj funkciji žele vidjeti dokazano i nezavisno fudbalsko ime koje posjeduje sve vrhunske menadžerske i ljudske kvalitete.

BiH.ba saznaje da će Papac u narednim danima održati još jedan sastanak sa upravom i trenerima FK Željezničar sa kojima će razmijeniti svoje ideje i vizije.

Dolazak fudbalske i ljudske veličine poput Saše Papca na važnu funkciju u FK Željezničar svakako puno znači i za cjelokupan ambijent koji vlada u Premijer ligi BiH.

Saša Papac je u klupskoj karijeri nastupao za Široki Brijeg, Kartnen, Austriju te škotski Glasgow Rangers. S bečkom Austrijom je osvojio šampionat i dva kupa Austrije, dok je s Glasgowom osvojio tri titule prvaka  i pet kupova Škotkse.

Za A selekciju BiH nastupio je u 41 utakmici. Ostaće upamćen kao jedini potpuno dosljedan bojkotu Fudbalskog saveza BiH (13 reprezentativaca BiH je 2006. godine odlučilo da neće igrati za A tim sve dok na čelu budu  članovi Predsjedništva Milan Jelić, Iljo Dominković i Sulejman Čolaković, te direktor reprezentativnih selekcija BiH Ahmet Pašalić). Papac nije igrao sve do 2011. godine i zbog svog dokazanog karaktera i danas uživa veliko poštovanje navijača BiH.

Papac je u martu 2015. godine izabran za skauta fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

(Premijerliga.BiH.ba)

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0