Saša Papac novi sportski direktor FK Željezničar

HomeSport

Saša Papac novi sportski direktor FK Željezničar

Gerrard: Ljudima poput Saše Papca vrata kluba su otvorena

Kako je BIH.ba portal najavio prije desetak dana, Saša Papac (37) izabran je za prvog čovjeka za sportska pitanja u FK Željezničar.

Na Grbavici će nekadašnji reprezentativac i skaut reprezentacije BiH biti predstavljen kao novi sportski direktor u petak 17. novembra.

Dolazak fudbalske i ljudske veličine poput Saše Papca na važnu funkciju u FK Željezničar svakako puno znači i za cjelokupan ambijent koji vlada u Premijer ligi BiH.

Saša Papac je u klupskoj karijeri nastupao za Široki Brijeg, Kartnen, Austriju te škotski Glasgow Rangers. S bečkom Austrijom je osvojio šampionat i dva kupa Austrije, dok je s Glasgowom osvojio tri titule prvaka i pet kupova Škotkse.

Za A selekciju BiH nastupio je u 41 utakmici. Ostaće upamćen kao jedini potpuno dosljedan bojkotu Fudbalskog saveza BiH (13 reprezentativaca BiH je 2006. godine odlučilo da neće igrati za A tim sve dok na čelu budu članovi Predsjedništva Milan Jelić, Iljo Dominković i Sulejman Čolaković, te direktor reprezentativnih selekcija BiH Ahmet Pašalić). Papac nije igrao sve do 2011. godine i zbog svog dokazanog karaktera i danas uživa veliko poštovanje navijača BiH.

Papac je u martu 2015. godine izabran za skauta fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

(BiH.ba)

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0