instant fap

Savršen dan u životu žene: 106 minuta romantike, 82 druženja i samo 36 minuta rada

Savršen dan u životu žene: 106 minuta romantike, 82 druženja i samo 36 minuta rada

Istraživači su u anketi koja je uključivala 900 žena s prosječnom dobi od 38 godina pitali šta rade svakog dana i kako se osjećaju u vezi toga. Na osnovu dobjneih odgovora došli su do odgovora kako izgleda savršen dan u životu žene

Prema novoj studiji prioritet u ženinom idealnom danu bilo bi malo romantike sa svojim partnerom – precizno, 106 minuta romantike. S druge strane, zaključak studije je da savršen dan u životu žene uključuje tek 36 minuta rada uz 68 minuta vježbanja.

Istraživači su u anketi koja je uključivala 900 žena s prosječnom dobi od 38 godina pitali šta rade svakog dana i kako se osjećaju u vezi toga. Na osnovu dobjneih odgovora došli su do odgovora kako izgleda savršen dan u životu žene.

Nakon osam sati spavanja, sljedeći na listi je ono što su istraživači nazvali “intimnim odnosima”. PotOom slijedi trošenje vremena za računarom (98 minuta), druženje (82 minute). Tu je i 78 minuta opuštanja, 56 minuta provedenog u šopingu i 57 minuta pričanja na telefon.

“U našem istraživanju potali smo kako bi izgledao savršen dan uzimajući u obzir činjenicu da su čak i najugodnije aktivnosti manje zabavne što duže traju i što ih češće upražnjavamo”, napisali su istraživači u časopisu Journal of Economic Psychology.

Istraživači su također analizirali količinu vremena koju muškarce i žene potroše na različitim zabavama kako bi došli do što preciznijih podataka.

KOMENTARI