SBB isključuje kadrove: Agan Bunić i Ifeta Kadić imenovali 40 osoba koje nisu članovi stranke

HomeVijestiBiH

SBB isključuje kadrove: Agan Bunić i Ifeta Kadić imenovali 40 osoba koje nisu članovi stranke

Skupštinska većina ignorira osobe sa invaliditetom VIDEO

Danas je radna grupe za provođenje unutarstranačkih izbora SBB USK zatražila od centrale ove stranke da iz svojih redova odmah isključi kantonalne poslanike Agana Bunića i Ifetu Kadić.U obrazloženju radne grupe se navodi da je odluka donijeta i da Agan Bunić i Ifeta Kadić ne mogu više biti članovi Saveza za bolju budućnost BiH, “zato što su u više navrata, grubo prekršili odredbe (član 74.) Statuta SBB BIH i Programskih ciljeva, kao i nepoštivanja odluka Predsjedništva SBB BiH u smislu provođenja kadrovske politike na području USK-a”.

“Agan Bunić i Ifeta Kadić su samostalno, bez ičije saglasnosti, na pozicije (direktorske, UO/NO, savjetnik premijera USK, komisije itd.) u izvršnoj vlasti USK imenovali više od 40 pojedinaca koji nisu članovi SBB-a. Oni su, također, zloupotrijebili svoje funkcije ispred SBB-a za rođačko – klijentelističko zapošljavanje. To je izazvalo veliko nezadovoljstvo članova SBB-a i građana USK-a, jer se radi o postupcima koji su već predmet istražnih radnji pravosudno – policijskih organa, a u konačnici sve je to nanijelo veliku štetu Savezu za bolju budućnost u Unsko – sanskom kantonu”, saopćeno je iz SBB-a.

Inače, Bunić je bio nekadašnji načelnik Bužima ispred SDA, a u SBB je prešao prošle godine uoči Opštih izbora. O zahtjevu radne grupe iz USK danas su odlučili organi stranke i donijeli odluku o isključenju Bunića i Kadić.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0