instant fap

SBB nepotizam

SBB nepotizam

Nakon postavljenog pitanja poslanika Nermina Bećirbegovića (SBB), a ticalo se nepotizma u Mješovitoj srednjoj školi u Sanskom Mostu, Bećirbegović je fasovao i tužbu sudu zbog činjenice da se usudio problematizirati ovaj slučaj. Iako i Federalni Ustav i čl. 9. Ustava USK-a propisuje da poslanici u Skupštini „ne podliježu krivično – pravnoj ni građansko – pravnoj odgovornosti za radnje koje čine u okviru svojih dužnosti u Skupštini kantona“, porodica Habibović (Majda i Šemso) cijene da ovaj član u njihovom slučaju izgleda ne važi.

Bećirbegović je javnosti ponudio na uvid dokumenta po kome je direktorica Majda Habibović poništila već pripremljeni konkurs za izbor radnika u Mješovitoj školi. Ona je nakon toga dodala u konkurs struku i zvanje svoga supruga Šemse Habibovića i samo još njegovo ime nije upisala. Pa ga je onda i zaposlila na radno mjesto za koje nije dobila suglasnost nadležnog ministarstva. Interesantno je da ta struka uopće nije bila predviđena u planu i programu za tu školsku godinu, te je direktorica Habibović na ovaj način izmislila časove za svoga supruga Šemsu, organizatora protesta u Sanskom Mostu, borca za pravnu državu kamenicama. Prvi potez ovog reformatora iz Baljvine kod Mrkonjića je bio zahtjev za ukidanje vjeronauke i uspostavljanje privatno – porodične firme u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Scan_Doc0167-1

1

Pozitivna je činjenice da je poslanik SBB-a Bećirbegović pokrenuo ovo pitanje unatoč činjenici da se radi o kadrovima SBB-a. On je nažalost bio suočen sa zahtjevom nastavnika i osoblja ove škole koji više nisu htjeli podnositi torturu Habibovića koji su ovu srednjoškolsku ustanovu doslovno pretvorili u privatnu – porodičnu firmu. Interesantno je da dopisnik Dnevnog avaza M. Dedić nije istraživao o teškim zloupotrebama u ovoj školi, a o prijašnjem direktoru Huzejroviću je objavio više tekstova. Neki ovako neprincipijelno ponašanje „nezavisnog“ novinara Dedića pravdaju činjenicom da je ovaj dopisnik Avaza u izuzetno „prisnim“ i „emotivnim“ odnosima sa Majdinom sestrom Jasminom Cepić najbolje plaćenim direktorom u USK-u sa primanjima oko 7 000 KM mjesečno.

KOMENTARI