instant fap
NaslovnicaBiH

SBIH zabrinuta političkim i ekonomskim stanjem u zemlji

SBIH zabrinuta političkim i ekonomskim stanjem u zemlji

Stranka za BiH je duboko zabrinuta političkim i ekonomskim stanjem u BiH koje je najteže od njenog postojanja, saopćeno je danas iz Press službe Stranke za BiH. Kako navode iz te stranke prisutni su opća ekonomska i socijalna nesigurnost, svakodnevni gubitak velikog broja radnih mjesta, uzdrman penzioni sistem, izostanak domaćih, a posebno stranih investicija.

Dok predsjednik SDP-a i ministar vanjskih poslova Zlatko Lagumdžija i njegov politički cirkus u svojoj nemoći proizvode ponižavajući ambijent javnost i građani se sa strahom i neizvješnošću pitaju šta je sljedeće, navode iz Stranke za BiH.

Po mišljenju Stranke za BiH očito je da SDP nema odgovor niti na jedno aktuelno pitanje u državi pa se od Općih izbora 2010. godine u isto vrijeme bavi i konstituisanjem i prekompozicijom vlasti na svim nivoima.

” Vijeće ministara BiH nismo imali petnaest mjeseci, a već nakon dva mjeseca treba uspostavljati novi saziv.Vlada FBiH se dvije godine isključivo bavi smjenom kadrova, a nagomilani ekonomski i socijalni problemi građana joj uopšte nisu prioritet”, navodi SBiH, dodajući da SDP i Lagumdžija svakog mjeseca neprincipijelno tragaju za novom političkim partnerima i tako proizvode nesigurnost za strana ulaganja.

Stranka za BiH smatra da ne postoji ozbiljan investitor u svijetu koji je spreman ulagati u zemlju gdje su vlade ovako nestabilne ili praktično ne postoje.

Dodali su da umjesto rješavanja problema SDP želi pod svoju kontrolu staviti policiju, medije, sindikat i nevladin sektor.

To je politika kratkog daha i sigurni smo da su građani već prepoznali njen besmisao.Ovako neodgovorno ponašanje je dovelo do toga da se BiH u međunarodnim krugovima doživljava neozbiljno i da smo postali predmet ismijavanja, upozorava SBiH.

Stranka za BiH smatra da su stranke na vlasti proizvele vanredno političko stanje i da je vrijeme da javno priznaju svoju političku nemoć i odstupe sa vlasti.