SDA i SBB Prioritet nerazvijene općine

HomeUncategorized

SDA i SBB Prioritet nerazvijene općine

Za uređenije Magarice

Jučer su u Sanskom Mostu vođeni razgovori političkih čelnika i predstavnika SDA i SBB-a u zakonodavnoj vlasti.

Glavna tema razgovora bila je suradnja ovih stranaka u procesu implementacije vlasti i realizacije programskih ciljeva. Naime, USK-a je jedan od rijetkih u kome nije došlo do rekonstrukcije kantonalne vlasti. Implementacija na nivou Federacije je završena u rekordnom roku i bez ikakve zadrške.

Zajednički stav predstavnika ovih stranaka je da se u ovaj proces na principima reciprociteta izbornog rezultat uđe što prije kako bi se osigurala stabilna parlamentarna većina na nivou kantona.

Prioritet u suradnji SDA i SBB-a i na kantonalnom nivou bi trebale u narednom periodu biti nerazvijene općine koje su dosadašnjim djelovanjem izvršne vlasti marginalizirane.

2

Zastupnici Parlamenta Federacije Sejad Jusić i Asim Kamber su istakli važnost zajedničkog djelovanja Krajišnika na višim nivoima vlasti i u tom smislu postignutog konsenzusa o prioritetnim projektima koji bi se trebali realizirati u svim općinama USK-a.

Nijaz Kadirić (SBB) i Faris Hasanbegović (SDA) su istakli veoma dobru suradnju ovih stranaka u Općinskom vijeću Sanskog Mosta čime je osigurana prohodnost materijala i funkcionalnost ovog lokalnog zakonodavnog organa.

Suradnja SDA i SBB-a bit će nesumnjiva garancija stabilnosti vlasti ali i izlaska BiH iz ekonomske krize na tragu provođenja reformi na evropskom putu, složili su se svi prisutni.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0