SDA: Nakon Novog Naselja još SIGURNIJE!

Homeinmedia danas

SDA: Nakon Novog Naselja još SIGURNIJE!

Minstar Ramić obišao projekte koji će se realizirati u Sanskom Mostu

OO SDA i njeni kandidati za opće izbore 2022. godine su održali predizbornu tribinu za mještane Novog naselja i Bartikovaca. Ovu, do sada najbolje posjećenu tribinu SDA otvorio je predsjednik ogranka SDA Farko Huzejrović. Zahvalio se prije svega svojim mještanima zbog velikog odaziva te zatražio od njih da uzmu aktivno učešće na ovoj tribini i otvore razgovor o svim problemima s kojima se suočavaju.

Prisutnima se prva obratila kandidatkinja za Skupštinu USK Zinajda Hadžić, ističući  zadovoljstvo i zahvalnost zbog prisustva velikog broja mještana koji sigurno stoje uz Stranku demokratske akcije u ovom ogranku, što su dokazali i na prethodnim izborima.

Hadžićka je govorila o proteklom periodu djelovanja SDA kao opozicione stranke u Skupštini i o neravnomjernoj raspodjeli sredstava na našem kantonu, gdje je općina Sanski Most dobila najmanje u protekloj godini. Ona se u svome izlaganju posebno osvrnula na najveći problem našeg kantona a to je korupcija, koja je ušla u sve pore izvršne i zakonodavne vlasti na čelu sa NES-om i SDP-om. 

Kandidat za Skupštinu USK-a – Ernad Seferović je kazao da: „U protekle dvije godine projekti na našoj općini nisu mogli biti realizovani zbog blokade Općinskog fonda. Tu blokadu su uzrokovali nerazumni i nezakoniti potezi kadrova SDP-a i NES-a. I vaša je mjesna zajednica kao i većina drugih pretrpjela štetu zbog blokade projekata za koje su naši građani skupljali i vlastita sredstva. To je danas hvala Bogu deblokirano jer je SDA uspjela formirati novu većinu u vijeću. Mi već na prvoj sjednici predlažemo donošenje Programa fonda i Rebalans budžeta koji će omogućiti pokretanje svih projekata na našoj općini, a među njima i nekoliko vaših.“

Nakon predstavljanja kandidata, drugi dio tribine je posvećen otvorenom razgovoru i pitanjima koje su postavljali prisutni građani. Većina prisutnih je izražavala svoje zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima suradnje, a istaknuti su i prioritetni projekti. Među kojima su najbitniji: potporni zid za lokalno mezarje naspram džamije, uređenje korita Majdanuše, asfaltiranje lokalnog puta (oko 200 m), te sanacija putne mreže i rješenje imovinskih odnosa na prostoru oko džamije u Bartikovcima.

Federalni zastupnik Asim Kamber je istakao važnost SDA, kao ozbiljne političke partije koja ima svoj kontiunitet i dignitet i koja kontinuirano radi za Bosnu i Hercegovinu i ravnopravan položaj svih naroda u njoj. „Kontinuirano smo radili i s vama na mnogim projektima u Novom Naselju i Bartikovcima, a takva naša suradnja uzajamnog uvažavanja će biti nastavljena i nakon izbora. Sve vaše zahtjeve ćemo već sutra staviti pred čelnike naše izvršne vlasti i zatražiti od njih konkretna rješenja.“

Prisutni mještani nisu krili svoje zadovoljstvo posjetom čelnika i kandidata SDA, a jedna od starijih mještanki je poručila, citiramo „Ja ću uvijek glasati za SDA, vjerujem u njih i vjerujem da ćemo samo s njima rješavati probleme i u budućnosti.“ Mještani su ovaj skup zaključili sa riječima pohvale i vjere u SDA, a mi smo iz SDA poslije ove tribine SIGURNI u istorijsku pobjedu na narednim izborima. Ujedno obavještavamo građane Novog Naselja da smo u Rebalansu budžeta osigurali 25.000 KM za potporni zid lokalnog mezarja.

SDA poziva vijećnike NES-a i SDP-a u Općinskom vijeću da podrže Program fonda koji je obuhvatio prijedloge svih mjesnih zajednica. Pozivamo ih da daju i svoje prijedloge o kojima ćemo postići kompromis i na kraju ih pozivamo da se naše međusobne političke borbe nikada više ne vode preko leđa i interesa naših građana!

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0