SDA: Nikada SIGURNIJE i na Okreču!

Homeinmedia danas

SDA: Nikada SIGURNIJE i na Okreču!

Otvoren put u Velićima

Stranka demokratske akcije sa svojim kandidatima za Opće izbore, prošli vikend je posjetila mjesni ogranak ove stranke u Okreču.  

Prisutnima se prvi obratio Predsjednik mjesnog ogranka Emsud Kaltak, koji je otvorio tribinu SDA i zamolio prisutne mještane da ovu tribinu iskoriste i ukažu na probleme sa kojima se suočavaju svi mještani Okreča.

Općinska vijećnica i kandidatkinja za Skupštinu USK-a Alma Tulek, prva se obratila Okrečanima i zahvalila na izdvojenom vremenu i činjenici da su u ovolikom broju došli na ovu promotivnu tribinu SDA. To zapravo svjedoči i činjenica vašeg ukupnog aktiviteta i rezultata koje ste postigli u uređenju Okreča. Alma je posebno pohvalila i vrijedne hanume Okreča koje su same uredile prostorije doma čiji interijer podsjeća na bogatu tradiciju Bosne i Hercegovine. SDA i u narednom periodu želi zadržati partnerski odnos sa mještanima svih ogranaka, a sa posebnim naglaskom na suradnji mladih i žena. 

„Pozivam vas da izađete na izbore 2.oktobra i date svoju podršku Stranci demokratske akcije koja je bila i uvijek će biti  uz svoje sugrađane“, istakla je Tulek.

Prisutnima se obratio i Ernad Seferović, kandidat za Skupštinu USK-a, koji je govorio o dosadašnjoj većini u Općinskom vijeću na čelu sa SDP- om i NES- om, koji su  u protekle dvije godine blokirali Općinski fond za komunalne djelatnosti i infrastrukturu. Upravo je politika NES- i SDP-a uzrok zastoja realizacije projekata i u vašoj mjesnoj zajednici. 

„Hvala Bogu, to je sada iza nas i nova većina u Općinskom vijeću u kojoj je SDA opet na čelu i u kojoj su nezavisni vijećnici koji žele raditi u interesu građana, sigurno će učiniti sve da što prije krenemo zajednički u nove projekte“, istakao je Seferović.“

Nakon kandidata za Skupštinu USK-a, prisutnima se obratio kandidat i trenutni federalni zastupnik Asim Kamber koji je govorio o problemima koji opterećuju Federaciju i državu Bosnu i Hercegovinu.

„Svjedoci ste da smo u protekloj godini s jedne strane imali opstrukciju rada Vijeća ministara i državnog parlamenta od strane SNSD-a, a sa druge strane uporni pritisak HDZ-a za novom izbornom jedinicom. SDA nije i neće prihvatiti bilo čije ucjene, a naš krajnji cilj i dalje ostaje borba za državu ravnopravnih građana i naroda u EU“, zaključio je Kamber.

Nakon obraćanja kandidata, otvorena je diskusija sa pitanjima mještana. Neki od prisutnih Okrečana su otvoreno ukazali na činjenicu da se Krajina i neke naše općine zapostavljaju kada je riječ o podršci sa viših nivoa. Naglašena je potreba uređenja puta koji od Kamengrada preko Došaca ide prema Čirkićima i Okreču. Neki su od prisutnih mještana istakli problem skupoće i pravovremenog dobivanja ogrijevnog drveta. Cijene đačkih karata i prevoz djece je također jedna od tema o kojoj se razgovaralo. Na kraju su mještani Okreča pred goste iz SDA istakli prioritetno rješavanje struje u domu, koja bi se odvojila sa brojila škole. 

I kandidati SDA i mještani Okreča su se na kraju tribine složili da će se mnogi problemi na našoj općini pa i u cijeloj Krajini riješiti smjenom nesposobne kantonalne vlade koja vrši konstantnu diskriminaciju prema građanima Sanskog Mosta i Bužima. A to će se svakako desiti nakon 02. oktobra. SIGURNO!

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0