instant fap
Naslovnicainmedia danas

SDA očekuje poziciju načelnika u Bosanskom Petrovcu

SDA očekuje poziciju načelnika u Bosanskom Petrovcu

U Domu kulture u Bosanskom Petrovcu, održan je predizborni skup Stranke demokratske akcije pred predstojeće vanredne izbore za općinskog načelnika.

Ovome skupu prisustvovao je veliki broj članova i simpatizera SDA, kao i visoki funkcioneri ove političke partije. Tom prilikom prisutnima se predstavila kandidatkinja SDA za općinskog načelnika Bosanskog Petrovca i radi se o magistrici ekonomije, Senadi Mehdin.

Ona je ovom prilikom predstavila svoj izborni program te istakla kako se on bazira na jačanju ekonomije ove općine, iskorištavanju bogatih privrednih resursa i njihovom stavljanju u funkciju privrednog razvitka, kao i otvaranju novih radnih mjesta.

Također, prisutnima su se obratili i visoki politički dužniosnici SDA, Predsjednik kluba SDA u Skupštini USK-a Jasmin Musić, federalni poslanici Hamdija Abdić Tigar i Asim Kamber, te potpredsjednik Narodne skupštine RS Senad Bratić.

Još jednom je istaknuta potreba jedinstva u ovim teškim vremenima i istrajne političke borbe za opstojnost i prosperitet Bosne i Hercegovine. Podsjećamo, Bosanski Petrovac je jedna od općina u kojoj se organiziraju vanredni izbori za načelnika, obzirom da je dosadašnji načelnik Zlatko Hujić, dao ostavku i prihvatio funkciju poslanika u Skupštini USK.

KOMENTARI