SDA održala konferenciju za novinare

Homeinmedia danas

SDA održala konferenciju za novinare

TOMINA – nikad SIGURNIJA uz SDA!

Općinska organizacija SDA Sanski Most, održala je danas konferenciju za novinare na kojoj je upoznala javnost o dosadašnjim aktivnostima koje provodi Izborni štab SDA u realizaciji plana kampanje. 

U samom uvodu, Predsjednica OO SDA Sanskog Mosta i Izbornog štaba Zinajda Hadžić je istaknula da je sinoć održana sjednica Izbornog štaba u proširenom sastavu na kojoj su prisutni članovi upoznati sa svim detaljima vođenja kampanje u prvih 15 dana.

„Na ovaj način smo htjeli, osim aktivista SDA upoznati i širu javnost. Održali smo ukupno 16 tribina. Naš je cilj u kampanji bio osim predstavljanja kandidata i programa SDA, otvoriti dijalog sa našim građanima. I to je činjenica s kojom smo svi zadovoljni. Sve su naše tribine počev od one gradske do onih u najmanjim našim ograncima bile otvorene za pitanja i kritičke osvrte naših građana na sve probleme s kojima se svakodnevno suočavaju. Samo ću vam neke od njih pobrojati. Osim problema infrastrukture i projekata građani su postavljali pitanja odvoza smeća, vodosnabdijevanja, prevoza djece, problema sa psima lutalicama, zdravstvenih usluga, zapošljavanja, privredna i politička pitanja. Sve su naše tribine trajale duže od predviđenog vremena, čime su naši građani iskazali potrebu da svoje probleme podijele s nekim.

A nama je iz SDA drago što su u nama našli i prepoznali iskrene sagovornike. To je razlog zbog čega na kraju pozivam naše sugrađane da nastave posjećivati naše tribine i da na njima slobodno sve probleme iznose. Pozivamo na kraju i druge stranke da i oni obiđu naše mjesne zajednice i da zajedno sačinimo strateški programski dokument koji će i nas i njih obavezivati da zajednički svi radimo u interesu građana“, zaključila je Hadžićka. 

Koristimo ovu priliku da se zahvalimo lokalnim medijima, portalima i novinarima na korektnom praćenju izborne kampanje.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0