instant fap

SDA opet sa nanama u Vršu

OO SDA Sanskog Mosta upriličila je otvoreni razgovor sa majkama i nanama iz Vrša. Naime, javnosti je poznato da je SDA svoju kampanju upravo pokrenula iz ovog naselja kad je zajedno sa svojim kandidatima upriličila druženje sa starijim ženama – aktivistkinjama iz mjesnih ogranaka.

Sanel Mahić, Predsjednik općinske organizacije SDA nije krio zadovoljstvo i zahvalnost ženama Sanskog Mosta, koje su dale ogroman doprinos pobjedi SDA. „Činjenica da će i u novom vijeću SDA imati najveći broj žena kao što j e to bilo i u dosadašnjim sazivima, jasno govori o stvarnom demokratskom profilu SDA i namjeri da žene Sanskog Mosta budu potpuno ravnopravne muškarcima“, istakao je Mahić. Razumijevajući teške ekonomske i političke prilike u BiH, žene su rukovodstvu SDA iznijele stav i želju popravljanja privredne slike Sanskog Mosta, ali i otvoreni zahtjev za snažnijom potporom poljoprivrednicima na području naše općine, od čega danas veliki broj naših sugrađana živi.

Jasna Bošković i Mediha Hromalić, ženama Vrša su se otvoreno zahvalile na podršci ženama SDA na listi za općinsko vijeće i kandidatu za općinskog načelnika dr. Mustafi Avdagiću. Upravo zbog činjenice da žene u SDA imaju stalnu podršku stranačkog rukovodstva i članstva opredijelilo je i druge žene da izađu na izbore i daju podršku SDA. U znak zahvalnosti, gosti iz SDA prisutnim Vršankama su na poklon predali zelene kišobrane sa znakom SDA. „Veza  naših majki i nani sa SDA nikada neće biti prekinuta“, istakli su visoki funkcioneri OO SDA Sanskog Mosta.

KOMENTARI