SDA sa mještanima Jezernica i Kruhara

HomeSanski MostLokalne teme

SDA sa mještanima Jezernica i Kruhara

Sloboda..

Protekli vikend ni kiša nije spriječila mještane prigradskih naselja Jezernica i Kruhara da uzmu učešće na tribini SDA.

Aktivisti SDA iz ovih mjesnih ogranaka su za svoje komšije i goste – kandidate SDA priredili domaći gulaš. A nakon zajedničkog ručka, prisutni mještani su imali priliku razgovarati sa gostima o suradnji i rješavanju problema ovih prigradskih naselja i u narednom periodu.

Prisutne je prvi poselamio i diskusiju otvorio Asmir Kadirić, kandidat za Skupštinu USK-a koji je govorio sa aspekta svoje struke i radnog mjesta na kojem se trenutno nalazi. Kadirić se posebno osvrnuo na problem srazmjernih penzija koji je zahvaljujući Parlamentu i Vladi Federacije riješen. Već su se počela izdavati nova Rješenja sa povećanim penzijama, a u periodu ispred nas visina penzija će biti prilagođavana povećanju cijena troškova života. 

Prisutnima se obratila i mještanka ovih prigradskih naselja Alma Tulek, općinska vijećnica i kandidatkinja za Skupštinu USK-a, koja je uz probleme svih mjesnih zajednica posebno istaknula svoj ogranak Kruhari. Alma je  istakla da se u  protekle dvije godine na rješavanju istih nije moglo raditi jer je prošla vlast u općinskom vijeću na čelu sa SDP-om i NES-om blokirala Općinski komunalni fond koji je trebao realizovati neke od najvažnijih projekata za naše mjesne zajednice. Alma je kazala da je u Rebalans budžeta, na prijedlog predsjednika Kluba SDA Armina Islamović ušao sokak poslije groblja u dužini od 165 m, a istakla je i činjenicu da je na naš budžet Vlada Federacije BiH već prebacila prvih 100 000 KM kao dio sredstava kojima će se finansirati uređenje centralne saobraćajnice kroz naselje Kruhari. „Naš prioritet u narednom periodu će uz Zdenu, naselje 17 Viteške svakako biti i uređenje Kruhara i Jezernica“, istakla je na kraju Alma.

Kandidat za Skupštinu USK-a Ernad Seferović, je istakao da će se u budžetu općine Sanski Mosta naći i grant za presvlačenje lokalnog puta Kruharima, u vrijednosti od  300 000 KM, a za koji je od Federacije BiH već obezbijeđeno 100 000 KM. Seferović je obavijestio mještane ovih naselja da je Vlada Federacije BiH već raspisala javnu poziv za daljnji nastavak radova zaštitnog zida uz rijeku Sanu, čime će se prevenirati bilo kakva mogućnost da visoke vode ugroze desnu obalu Sane kakav je slučaj bio 2014.

Prisutnima se obratila i Sanna Hadžidedić, kandidatkinja za Parlament F BiH, i istaknula kako je rođena u Švedskoj, ali svoju budućnost želi graditi u Bosni i Hercegovini i sigurna je da svoju budućnost može graditi uz Stranku demokratske akcije. „Najveći broj kandidata na našoj listi pa i mi danas koji smo s vama uglavnom smo iz reda mladih što najbolje svjedoči da SDA daje šansu mladim ljudima. Zbog čega pozivam i mlade da stanu uz SDA“, poručila je Sanna.

Prisutnima se obratio i federalni zastupnik, kandidat za Parlament F BiH Asim Kamber koji se prvenstveno zahvalio mještanima što su na kišnom danu uzeli učešće na ovoj tribini. Posebno je Kamber pozdravio prisutnu predsjedavajuću Općinskog vijeća dr. Nadu Elijaš, koja je svojim djelovanjem u vijeću odblokirala procese u našem gradu i koja je time dokazala da su joj građani na prvom mjestu. 

Nakon obraćanja i kiše koja je već krenula prisutni su se zadržali u otvorenom razgovoru sa kadidatima, ne krijući zadovoljstvo obilaskom SDA stranke i konstatirajući da su i sami svjesni blokade u Općinskom vijeću u protekle 2 godine.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0