SDA: Sigurno i složno i na Lukavicama

Homeinmedia danas

SDA: Sigurno i složno i na Lukavicama

Asim Kamber: „Grad svjetlosti i …“

OO SDA Sanski Most  sa svojim kandidatima za predstojeće izbore posjetila mjesni ogranak Lukavice.

Mještane ovog ogranka, članove i simpatizere Lukavica gosti iz SDA su upoznali sa kandidatima SDA za predstojeće Opće izbore  2022.godine.

Predsjednica OO SDA, Zinajda Hadžić, rođenjem iz Lukavica, upoznala je prisutne Lukovčane sa problemima koje je protekle 2 godine stvarala većina u Općinskom vijeću na čelu sa SDP-om i NES-om.

Ove dvije stranke i njeni čelnici te politički predstavnici u izvršnoj vlasti kantona su općinu Sanski Most stavili u jedan veoma nepovoljan položaj i s pravom građani Sanskog Mosta i naši lokalni čelnici u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti  izražavaju svoje nezadovoljstvo činjenicom da smo u proteklim godinama njihovog mandata više finanacijskih sredstava dobivali iz budžeta susjednog entiteta nego što smo to dobivali iz kantona.

Općina Sanski Most je za razliku od Cazina, na godišenjem nivou manje dobila finansijskih sredstava nego što su to dobivale pojedine mjesne zajednice Cazina. To će akoBogda biti promijenjeno nakon 2.oktobra, istakla je Hadžićka u svom izlaganju.

Zastupnik u parlamentu FBiH Asim Kamber, objasnio je mještanima Lukavica probleme u funkcioniranju izvršne vlasti u federaciji i stalne ucjene koje su dolazile iz HDZ-a vezano za promjene Izbornog zakona sa ciljem  formiranja treće ozborne jedinice.

SDA nije prihvatila ove ucjene i to je bio razlog da je Vlada FBiH radila u tehnićkom mandatu.

Kamber je upoznao prisutne Lukovčane i sa programima projekata koji su već realizirani i koji će se realizirati na području naše općine. 

U drugom dijelu tribine je otvoren otvoreni dijalog u kome su mještani iznosili svoje prijedloge, kritike i sugestije kandidatima SDA. Prvenstveno je pred lokalnu vlast iznešen prijedlog da se što prije uredu krovna kontrukcija doma u ovoj mjesnoj zajednici.

 A kao  najvažniji infrastrukturni projekat prisutni su jednoglasno zahtijevali asfaltiranje priključnog puta Staro selo – Čirkići. 

Otvorena su na ovoj tribini i neka druga komunalna i pitanja infrastrukture, a na samom kraju tribine je postignut dogovor dinamike uvrštavanja ovih projekata u rebalans budžeta, program fonda i u budžet za narednu godinu. 

Na kraju je ova tribina završena u atmosferi druženja uz otvoren razgovor i kahvu.

Općinska organizacija SDA poziva sve članove, simpatizere i sve građane Sanskog Mosta na večerašnju gradsku tribinu SDA, koja će se održati u hotelu ASI-Zlatna dolina, sa početkom u 19:30h.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0