instant fap

SDA teško optužila Dragana Vikića: Za šta se nije borio?

Dragan Vikić, kandidat Saveza za bolju budućnost BiH (SBB) za načelnika Općine Centar, u svojoj predizbornoj kampanji svako malo biračima poručuje da se „nije za ovo borio“ i da je dosta „17 godina loše vlasti“, sve spominjući djecu poginulih boraca i njihove šanse za zapošljavanje, te njihov odlazak iz BiH, stoji u današnjem saopćenju SDA.

Premda se „nije borio za ovo“, bit će da heroj odbrane grada Sarajeva i BiH, pa i članovi njegove uže obitelji, nemaju problema poput, recimo, članova obitelji poginulih specijalaca MUP-a koji su pod njegovom komandom ginuli u ratu. Dakle, cijenjeni Dragan Vikić sve nekretnine koje ima, izuzev možda vikendice na Nišićima, osigurane na 750.000 KM, stekao je u vrijeme kada je SDA bila na vlasti.

U saopćenju stoji i slijedeće: “Recimo, stan u kojem danas živi dobio je od Ministarstva unutarnjih poslova FBiH (MUP) u vrijeme kada je na čelu MUP-a i Federalne vlade bio Edhem Bičakčić, kadar SDA. Prije agresije na BiH u tom je stanu živjela porodica Duška Zgonjanina, šefa Službe državne sigurnosti BiH. Supruzi Duška Zgonjanina MUP je isplatio novac kako bi kupila drugi stan u Republici Srpskoj, a uselila obitelj heroja odbrane grada i BiH.

Nadalje, mogao je Vikić, kada je već bio pitan, gledateljima TV „Alfa“, čiji je vlasnik Fahrudin Radončić, „utemeljitelj i graditelj“, predsjednik SBB-a, koji Vikića plaća 6.000 KM mjesečno, objasniti da u Sarajevu, Ulica Maršala Tita broj 50, Vikić godinama ima kafe „Stefanell“ (39 kvadratnih metara).

Formalni vlasnik kafea u centru grada je njegova kćerka Vedrana Vikić i to od devete godine svoga života. Ona je, inače, vijećnik Socijaldemokratske partije BiH u Gradskom vijeću Grada Sarajeva.

Kako god i premda se „nije borio za ovo“, obitelj Vikić je zbrinuta i, čini se, ravnomjerno zastupljena u relevantnim političkim strankama. Naravno, i usprkos svemu, SDA je pokazala da cijeni i cijenit će ono što je Dragan Vikić, dobitnik Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva, uradio za vrijeme agresije na BiH.

KOMENTARI