instant fap

Čuvajmo naše kornjače

Općinska organizacija SDA, ciklus javnih tribina i suradnje sa svojim partnerima – građanima, potvrdila je u Došcima i Okreču.

 

Prva na ovoj tribini se obratila Jasmina Karabeg, koja je u Došcima zasnovala svoju porodicu. „SDA i njeni kandidati u svojim istupima traže načine zajedničkog rješavanja problema s kojima su suočeni naši građani, dok druge političke partije suočavaju iste te građane sa tračevima i prozivkama što najbolje govori da, nažalost nemaju, ni programa ni vizije kako unaprediti stanje na našoj općini“, istakla je Jasmina.

Veiz Fikič, rođeni Doščanin kandidat na listi za općinsko vijeće, jedan od utemeljitelja 37 muslimanske brigade, pozvao je svoje sumještane da iziđu na izbore, ali i da potvrde svoju dosljednost čvrstog političkog stava. „Ovo jesu lokalni izbori, ali su ujedno izbori koji opredjeljuju u kom pravcu će ići naša država. Odnosno, hoćemo li ući u fazu stabilnosti i jačanja ili slabljenja. SDA je i u najtežem vremenu znala čuvati i sačuvala državu, zbog toga danas još jedinstvenije moramo stati uz ideju rahmetli Alije Izetbegovića o BiH za sve njene građane. Najveći broj pripadnika A BiH na listi SDA, garancija je našeg opredjeljenja“, istakao je Fikić.

Tradicionalno SDA-ovski Okreč dočekao je svoje goste kod šehidskog obilježja gdje je zajedno proučena Fatiha pred duše nepravedno ubijenih Okrečana. Fadil Kaltak, kandidat ovog ogranka za predstojeće izbore podnio je cjelovit izvještaj o učinjenom u proteklom periodu. „Priveli smo sve projekte infrastrukture kraju a evo danas svečano puštamo i lokalnu rasvjetu. SDA i njeni kandidati stajali su uz nas u većini projekata dok su nas drugi nažalost ometali i opstruirali. Zbog toga smo i na svim dosadašnjim izborima čvrsto stajali uz SDA i nismo se dijelili, a ove izbore smo odlučni pružiti listi SDA i kandidatu za načelnika dr. Avdagiću najveću podršku u istoriji slobodnih izbora. Do sada je to bilo preko 60, a danas i preko 80 %“, istakao je Kaltak.

Mevluda Kazić se zahvalila SDA na pozicijama i utjecaju koje pruža ženama, istovremeno se zahvaljujući i svojim Okrečanima na kontinuiranoj podršci SDA što najbolje pokazuje vaše večerašnje prisustvo.

„Fahrudin Radončić, poslovni partner Nasera Keljmendija, šefa najveće kriminalne organizacije na Balkanu, u Sanskom Mostu je tražio za ručak kornjače, a mi i naši Okrečani večeras ćemo se družiti uz naš sevdah i tradicionalne specijalitet crnu maslenicu, zeljanicu, krompirušu i mliječne proizvode vrijednih Okrečana“, istakao je nosilac liste za općinsko vijeće Sanel Mahić, čestitajući domaćinima organizaciju najveće tribine u mjesnim ograncima.

 

[flagallery gid=61 name=Gallery]

 

KOMENTARI