instant fap

SDA u Naprelju i Fajtovcima

SDA je nastavila ciklus tribina u mjesnim ograncima Naprelje i Fajtovci. Napreljci su iznijeli niz primjedbi i zahtjeva vezano za potrebu apoteke, te angažiranja ambulante sa oformljenim timom porodične medicine koji bi barem radio u prijepodnevnim satima.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nezadovoljstvo su mještani Naprelja iznijeli i zbog slabog zimskog održavanja regionalnog puta R 405. Pitanje izgradnje šehidskog obilježja, jedan je od zahtjeva lokalnim čelnicima SDA. Svojim Napreljcima se obratio Emir Kahteran, kandidat ovog ogranka na listi SDA.

„Kao borac A BiH, stao sam uz Aliju i SDA da spasimo državu i naš narod. I danas sam shvatio da nam je država ugrožena zbog pogrešne Lagumdžijine politike“, istakao je Emir. Pred početak tribine u Fajtovcima delegacija SDA je položila cvijeće kod turbeta generala Alagića. Farko Alagić se zahvalio u ime Fajtovčana zbog dosadašnje dobre suradnje SDA i ove mjesne zajednice što je rezultiralo realizacijom niza projekata od interesa za sve građane.

„Broj nas boraca u odnosu na broj stanovnika u Fajtovcima je izražen, a ta činjenica je i do sada upućivala nas Fajtovčane da damo snažnu podršku SDA, jer je SDA jedina u ratu bila uz borce dok su drugi zamrznuli svoje djelovanje. Upravo je na našoj listi i najveći broj pripadnika A BiH. SDP i SBB su javno protiv ulaganja u naša sela, mi iz SDA smo za ravnopravan status  i sela i grada“, istakao  je Alagić.

[flagallery gid=62 name=Gallery]

KOMENTARI