instant fap

SDA u Zdeni i Majdanu

Mjesni ogranci Zdena i Stari Majdan bili su protekli vikend domaćini javnih tribina SDA i njenih kandidata.

Mještani Zdene su s pravom prigovorili lokalnim čelnicima zbog puta kroz ovo prigradsko naselje ali su dobili i čvrsto uvjeravanje da će se u naredne četiri godine završiti kanalizaciona mreža u svim gradskim i prigradskim naseljima nakon čega će biti uređene ulice i trotoari. Zdenjani su se zahvalili na projektima koje su zajednički realizirali sa lokalnom vlašću, ali izrazili i žaljenje što druge političke partije ni u jednom nisu sudjelovale. Posebno su Zdenjani zadovoljni činjenicom uređenja izvorišta Zdene tradicionalnog okupljališta svih Sanjana.Čelnici SDA su preuzeli obavezu uređenja korita Zdene od samog izvorišta do ušća u rijeku Sanu.

SDA izražava žaljenje što su čelnici SDP-a okrenuli leđa tokom polaganja cvijeća i učenja Fatihe kod šehidskog obilježja u Majdanu. Takva gesta ne priliči ni jednoj stranci, a mi želimo vjerovati da bi svi barem oko rata i herojske borbe trebali imati jedinstven stav. SDA je u Majdanu obećala sanaciju puta od Milinog birta do Majdana, daljnje uređenje korita Majdanuše i uređenje lokalne infrastrukture.

Arnel Terzić:

„Pozitivno smo iznenađeni podrškom građana na koju smo nailazili u svim mjesnim zajednicama u kojima smo imali predizborne aktivnosti, a to se najbolje očituje kroz današnji skup u Zdeni koji je okupio neočekivano veliki broj mještana ovog gradskog naselja. Mi u petak imamo centralni predizborni skup i ja bih pozvao sve građane da svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj i ja se nadam da njihovom podrškom i zajedničkom akcijom od ovog lijepog grada možemo napraviti i ljepši.“

 

 

 

 

 

Alma Islamović:

„Najteže je govoriti pred svojim ljudima. Ja se smatram Vašom i Vas smatram svojim. Mislila sam da će na ovom mjestu stajati ili moj Hans ili naš Miro, ali čovjek sniva, a Allah određuje. Ovo je stranka koja ne obećava ono što ne može ispuniti, pa tako i ja. Dragi moji Majdanci, mislim da je vrijeme da ne propustimo ovaj voz koji kreće, uhvatimo se bar za onu ručku na vagonu, pokažimo jedinstvo jer došlo je vrijeme da imamo vijećnika ispred našeg Starog Majdana. Iako do sada nismo imali vijećnika, ova stranka je najviše ulagala u naše mjesto, a to ne vidim kod drugih. Ponosna sam što sam na ovoj listi na kojoj se nalazi osam demobilisanih boraca, pripadnici porodica šehida, ponosna sam što sam na listi SDA na kojoj su mladi koji znaju šta hoće, na listi su vrsni ljekari, profesori, nastavnici, inžinjeri, magistri… Na listi su i žene koje su dokazale da mogu biti dobre domaćice i majke, ali i odlične političarke. Pozivam Vas da izađete na izbore i date svoje glasove ovim časnim i poštenim ljudima“.

SDA se zahvaljuje Majdancima što su između tribine SDP-a koja se paralelno odvijala, u velikom broju se ipak odazvali tribini SDA. Neka živi naša susjedna općina Stari Majdan, a bogami i svi naši Majdanci poruka je kandidata SDA. Nikada veće prisustvo mještana na ovim tribinama jasno pokazuje da se i kao većina drugih Sanjana ne slažu sa politikom Lagumdžije i Radončića posebno u svjetlu Sporazuma o novom entitetu sa hrvatskom većinom.

KOMENTARI