instant fap

SDA vodi u Novom Gradu, Novom Sarajevu, Vogošći, Bihaću…

Ćamil Duraković nezavisni kandidat za načelnika Općine Srebrenica, vodi u izbornoj utrci za tu poziciju prema dosadašnjim informacijama sa terena, izjavio je novinarima večeras u Sarajevu šef Izbornog štaba SDA Sanjin Halimović.

Prema njegovim riječima, kandidati SDA za sad vode i u izbornoj trci za načelnike u Bihaću, Zenici i Kaknju.

U općini Živinice za sad je u prednosti načelnički kandidat SDP BiH kao i u sarajevskoj općini Centar, rekao je Halimović.

“Veoma smo optimistični, očekujemo dobar rezultat. Očekujem da ćemo osvojiti načelničke pozicije i u nekim sredinama u kojima do sad nismo imali načelnika”, riječi su šefa Izbornog štaba SDA.

Odziv birača je prema njegovoj ocjeni danas bio veoma dobar a prema informacijama s terena na koje se u ovom trenutku poziva Halimović, predstavnici nekih drugih političkih partija kršili su Izborni zakon i izborna pravila, o čemu će SDA obavijestiti nadležne institucije, prenosi Fena.

SDA vodi u Novom Gradu, Novom Sarajevu, Vogošći

Prema nezvaničnim informacijama kandidati SDA za načelnike općina Novi Grad, Novo Sarajevo i Vogošća- Semir Efendić, Nedžad Koldžo, Edin Smajić su u vodstvu. Kako navode u SDA načelnička mjesta očekuju i Varešu, Olovu, Sanskom Mostu, Bihaću, Ilijašu te u sarajevskoj općini Ilidža.

U sarajevskoj općini Centar u prednosti je kandidat SDP BiH Dževad Bećirević.

Kako prenosi Fena kandidat SBBBiH Ibrahim Hadžibajrić je u prednosti u sarajevskoj općini Stari Grad.

SDA preuzima Bihać

Kandidat SDA u prednosti je u izbornoj trci za načelnika u Bratuncu, izjavio je večeras šef izbornog štaba te stranke Sanjin Halimović pozivajući se na dosadašnje nezvanične informacije koje su pristigle dva sata nakon zatvaranja birališta na lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini, prenosi Fena.

Načelnički kandidati SDA u prednosti su za sad i u Bihaću, Jajcu, Varešu, Visokom, Jablanici, Konjicu, Fojnici, kazao je Halimović.

Kao zanimljivost je spomenuo da u nekim općinama u kojima je načelničku poziciju imala Socijaldemokratska partija, kandidati SDA preuzimaju vodstvo kao što su općine Novi Grad, Bihać i druge.

Halimović je takođe kazao da je Ćamil Duraković nezavisni kandidat, u prednosti u izbornoj trci za načelnika općine Srebrenica.

Uspjeh DNS-a u Prijedoru

DNS je, prema prvim prebrojanim glasovima, osvojio mjesto gradonačelnika Prijedora i načelnika Oštre Luke, rekao je generalni sekretar DNS-a Dragutin Rodić. Rodić, koji je i šef centralnog izbornog štaba, smatra da prednost ovih kandidata do kraja prebrojavanja glasova neće biti upitna s obzirom na to da je riječ o reprezentativnom uzorku.

On je ocijenio da je uspjeh DNS-a neupitan na ovim izborima, prenosi Srna.

SNSD očekuje pobjedu u Banjoj Luci

Šef Izbornog štaba SNSD-a u Banjoj Luci Zoran Novaković uvjeren je da će njihov kandidat za gradonačelnika Slobodan Gavranović pobijediti te da, po podacima s kojima raspolažu, ubjedljivo vodi.

-Očekujemo ubjedljivu pobjedu- rekao je Novaković večeras u obraćanju novinarima.

Iz Gradskog odbora SNSD-a ponovo su osudili današnji slučaj u kojem su osobe, kako navode, obučene u crninu, kupovale cvijeće i vijence za Gavranovića, tvrdeći da on više nije među živima, prenosi Fena.

Policija vodi istragu o ovom slučaju.

Zenica: Smajlović osvojio više od 65 posto glasova

Predsjednik Izbornog štaba SDA Zenica Jusuf Duraković izjavio je kako je prema do sada obrađenim podacima i uzorku od oko 30.000 birača, kandidat ove stranke za načelnika Općine Zenica, Husejin Smajlović osvojio više od 65 posto glasova.

– Husejin Smajlović će i u naredne četiri godine biti načelnik Općine Zenica. Slična je situacija i kada je u pitanju Općinsko vijeće Zenica. SDA će imati većinu u Vijeću, odnosno najmanje 16 vijećničkih mjesta, izjavio je Jusuf Duraković, predsjednik Izbornog štaba OOSDA Zenica.

KOMENTARI