instant fap
NaslovnicaBiH

SDP BiH će podržati Ćamila Durakovića na općinskim izborima

SDP BiH će podržati Ćamila Durakovića na općinskim izborima

Socijaldemokratska partija (SDP) Bosne i Hercegovine podržat će Ćamila Durakovića, nezavisnog kandidata, za načelnika Srebrenice na narednim općinskim izborima u Bosni i Hercegovini.

SDP-ovi kadrovi će na različitim nivoima vlasti također podržati institucionalno i logistički projekt civilnog društva čiji je cilj registracija birača za izbore u Srebrenici.

To je danas u Sarajevu izjavio lider SDP-a Zlatko Lagumdžija nakon sastanka s Durakovićem i Emirom Suljagićem, koordinatorom ove kampanje, čiji predstavnici su inicirali kontakte s političkim strankama radi podrške tom projektu.

Lagumdžija, koji je i ministar vanjskih poslova BiH, novinarima je rekao da će svoju ministarsku plaću, a ona, kako je naveo, s naknadama za topli obrok i minuli rad iznosi 4.824,74 KM, danas uplatiti za asocijaciju Srebreničana u znak podrške procesu.

Predsjedništvo SDP-a, koje će zasjedati danas u 15 sati, podržat će projekt, siguran je Lagumdžija, i dodao da je njegova stranka također spremna doprinijeti politički i u svakom drugom smislu da Duraković i njegovi budući saradnici u općinskom vijeću prošire ovaj projekt do 2020. godine.

Taj projekt, s vizijom Srebrenice 2020. kao prosperitetnog mjesta a ne mjesta “kojem se vraćamo od 11. do 11. jula”,  SDP je spreman pomoći stručno, politički i ljudski, naveo je Lagumdžija.

Nezavisni kandidat Ćamil Duraković također se obratio novinarima i rekao da kampanja želi uvjeriti ljude da neće izgubiti svoja statusna prava u Federaciji ako se odluče za doprinos projektu, odnosno za registraciju za izborno glasanje u Srebrenici.

Sastanku Lagumdžije, Durakovića i Suljagića prisustvovao je i šef poslaničkog kluba SDP-a BiH u Predstavničkom domu Federalnog parlamenta Jasenko Selimović.