instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

SDP novcem iz budžeta plaćao reklame: Potvrđena optužnica protiv Lipovače

SDP novcem iz budžeta plaćao reklame: Potvrđena optužnica protiv Lipovače

Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona (USK) je podiglo, a Općinski sud u Bosanskoj Krupi je potvrdio optužnicu protiv bivšeg premijera USK Lipovača Hamdije (44) iz Bihaća, te Hošić Jasmina (42) i Midžić Mahira (40) iz Bihaća zbog postojanja osnovane sumnje da je prvooptuženi počinio krivično djelo Zloupotreba položaja ili ovlaštenja, a da su drugoooptuženi i trećeoptuženi pomogli u činjenju istog.

– Osnovano se sumnja da su optuženi u novembru 2014. godine, nakon što su dogovorili štampanje i postavljanje reklamnog materijala za političku stranku SDPBiH sa štamparskom firmom, pronašli posrednika kojem je tadašnji premijer iz tekuće rezerve Budžeta USK isplatio iznos od 5.000,00 KM. Iznos je predstavljen kao jednokratna novčana pomoć posredniku, a ovom radnjom je za političku stranku SDPBiH pribavljena korist u vidu ispunjena dijela novčane obaveze prema štamparskoj firmi – navodi se u saopćenju Tužilaštva USK.

U toku istrage Tužilaštvo je saslušalo brojne svjedoke i prikupilo više desetina materijalnih dokaza kojima je potvrđena osnovanost predmetne optužnice.

U narednom periodu se očekuje zakazivanje ročišta za izjašnjenje o krivnji kod Općinskog suda u Bosanskoj Krupi.

KOMENTARI