instant fap

SDP predvođen Hozanovićem spasio Babu u Kladuši!

SDP predvođen Hozanovićem spasio Babu u Kladuši!

Nakon što je Općinsko vijeće u Velikoj Kladuši pokrenulo inicijativu za smjenu Fikreta Abdića – Babe, ipak je ova inicijativa propala. Spas od opoziva Fikreta Abdića je zapravo omogućio vijećnik SDP-a Ibrahim Kajtazović – Bato koji je neposredno prije samo sjednice obavijestio svoje kolege da neće doći na ovu historijsku sjednicu.

Od SDP-a je već zatraženo objašnjenje razloga napuštanja međustranačkog odgovora za Fikretov opoziv koji je i ova stranka potpisala. Još uvijek se iz SDP-a niko nije oglašavao.

U pozadini ovog neprincipijelnog pothvata SDP-a je zapravo Rifet Hozanović (lider NES-a), koji je skupa sa Razimom Halkićem Predsjedavajućim Skupštine USK-a (SDP) srušio dugo stvarani ambijent smjene Fikreta Abdića.

Kao čin neslaganja sa neprincipijelnom politikom SDP-a, poslanik ove stranke u Skupštini USK-a Anel Šahinović iz Velike Kladuše, putem svoga facebook profila obavijestio je OO SDP Velika Kladuša da ih u znak neslaganja sa ovim činom napušta.

U javnosti se već špekulira kako je kompletna misija spašavanja Babe u službi spašavanja Ružnićeve vlade koja u Skupštini očekuje podršku Fikretove kćerke.

Hozanović i Halkić se nadaju kako će otvorena koalicija sa Fikretovim Laburistima spasiti jednu od najgorih krajiških vlada na čelu sa nesposobnim Mustafom Ružnićem.

KOMENTARI