instant fap

Seferović u posjeti Bosanskom Novom

AM SDA Sanski Most, predvođena Predsjednikom  Mensurom Seferovićem,  jučer je posjetila Bosanski Novi i tamošnju AM SDA koju uspješno vodi Alija Kajtezović.

Ovu posjetu mladi iz AM SDA Sanski Most su iskoristili da uruče donaciju bratskoj organizaciji u Bosanskom Novom.

Ovakvi susreti su dio dugogodišnje tradicije koju ove dvije Asocijacije njeguju na obostrano zadovoljstvo.

Mladi su ovaj susret iskoristili i da razmjene obostrana iskustva rada u zajednici, razgovaralo se o predizbornoj kampanji u ova dva grada, o problematici mladih, o tome da li su mladi na kvalitetan način zastupljeni na listama SDA stranke, ali i o nekim zajedničkim projektima i akcijama koje će nakon ovog susreta uslijediti.

Na samom početku ovog sastanka, prisutnima se obratio Predsjednik AM SDA Bosanski Novi Alija Kajtezović koji nije krio zadovoljstvo podrškom koju su mu ovaj put ukazali mladi iz Sanskog Mosta. Upoznao je svoje goste sa akcijama koje su sprovodili mladi iz njegove Asocijacije, govorio je o dobroj suradnji koju ova organizacija ima sa većinski srpskom lokalnom upravom.

” Bosanski Novi je jedinstven u cijeloj Republici Srpskoj, jer je to jedini grad koji na zgradi općine ima i bosansku zastavu. U zgradi u kojoj svoje kancelarije imaju općinske organizacije SDS-a, SNSD-a prostoriju ima i SDA,” kazao je Kajtezović.

Zahvalio se AM SDA na donaciji koju su ovaj put donijeli, ona im zaista puno znači i dosta će im pomoći u ovom periodu predizborne kampanje.

Nakon njega obratio se i Predsjednik AM SDA Sanski Most Mensur Seferović koji je kazao da mu je Bosanski Novi zaista jedan od omiljenijih gradova u BiH. Istakao je da se radi o skromnoj donaciji, ali i da mu je drago da na bilo koji način može sa svojom Asocijacijom pomoći jednoj ovakvoj organizaciji u RS-u. Poželio je da se ova saradnja nastavi, te pozvao mlade iz Bosanskog Novog dođu u posjetu Sanskom Mostu.

Ovom sastanku prisustvovao je i Predsjednik OO SDA Bosanski Novi, gospodin Senad Bratić koji je inače i zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a. On se također zahvalio AM SDA Sanski Most, kazao je da ovo nije prva donacija ovakve vrste SDA-ovcima u Bosanskom Novom te podsjetio na sličnu posjetu gospodina Sanela Mahića, Mirze Kambera i Sanjina Halimovića kada su donirali kompjutersku opremu i još neke stvari za tada renoviranu kancelariju SDA u Bosanskom Novom.

“Ponosan sam na svoje mlade u Bosanskom Novom, mi svi moramo imati na umu da su ovi mladi ljudi budućnost SDA i BiH. Krajina se mora udružiti u svojim nastojanjima da bude pitana i da odlučuje u BiH, stoga ovakvi susreti koji nas krajišnike jačaju na tom putu, svakako da su dobrodošli,” kazao je Bratić.

 

KOMENTARI