instant fap

Šefovi pod manjim stresom od uposlenika

Šefovi imaju niže razine stresa svojih zaposlenika, pokazala je studija koju su proveli stručnjaci s Harvarda i Stanforda, objavljeno je na portalu Medical News Today.

U izvješću se navodi da je poznata Shakespeareova tvrdnja da je najteže okrunjenoj glavi u stvarnosti vrlo rijetka jer ljudi koji nose krunu obično su manje pod stresom od svojih podanika.

Istraživanje, koje je objavljeno u stručnom časopisu Proceedings of the National Academy of Sciences, vodili su James Gross, profesor psihologije na Sveučilištu Stanford i Jennifer Lerner, profesorica javne politike i managementa s Harvarda, a ono je pokazalo da su vodeći položaji izravno povezani s manjom razinom stresa.

Mi živimo kao društvena bića u slojevitom društvu. Naš relativni status u skupini nesrazmjerno utječe na našu sreću i dobrobit, komentirao je Gross.

Stručnjaci sa Stanforda i Harvarda analizirali su količine kortizola, hormona stresa, kao i osjećaj razine anksioznosti sudionika istraživanja, u skupini koja nije često predmet studija – vojnih dužnosnika.

KOMENTARI