instant fap

Sejad Salihović: Došlo je vrijeme za novu fazu u mom životu

Sejad Salihović: Došlo je vrijeme za novu fazu u mom životu

Nekadašnji reprezentativac BiH, Sejad Salihović, oprostio se od aktivnog igranja fudbala u 34. godini.

Salihović je od razlaza sa HSV-om u julu prošle godine bio bez kluba, a unatoč brojnim ponudama, uglavnom momčadi iz njemačke druge lige, odlučio je reći zbogom, što je potvrdio i njegov agent Tolga Dirican.

Popularni Sejo oglasio se i na zvaničnom Instagram profilu, gdje je podijelio oproštajnu poruku sa fanovima.

“Posljednje sedmice i mjeseci za mene su bili možda i najteži u karijeri. Morao sam donijeti odluku o budućnosti, da li da nastavim igrati ili da okačim kopačke o klin. To je bilo brutalno teško, a ni ja sam sebi nisam olakšavao tu odluku. Na kraju sam odlučio da se udaljim od dijela života koji mi je značio sve i završim karijeru”.

“Zahvaljujem svima koji su mi dali nevjerovatna iskustva. Da spomenem sve vjerovatno bih trebao napisati i čitav roman. I pored toga ne bih mogao slovima opisati zahvalnost koju su mnogi ljudi zaslužili. Ali, želim reći da nikada neću zaboraviti vašu pomoć, vaše povjerenje i važu predanost.”

“Došlo je vrijeme za novu fazu u mom životu i zaista se radujem tome. Obavijestit ću vas kako stvari idu kod mene. Vidimo se, naravno…”, poručio je Salihović.

On je karijeru počeo u Herthi, a igrao je još za Hoffenheim, Beijing Renhe, St. Gallen i Hamburger SV.

U dresu reprezentacije BiH sakupio je 47 nastupa i postigao četiri gola, a ostat će upamćen kao dio generacije koja je izborila historijski plasman na SP u Brazilu 2014. godine.

KOMENTARI