instant fap

Seks odraslima znači više nego roditeljstvo

Seks odraslima znači više nego roditeljstvo, pokazala je jedna studija.

Odgovarajući na pitanje šta ih čini najsretnijim, grupa odraslih koji su učestvovali u studiji stavila je seks na vrh liste aktivnosti koje ih zadovoljavaju.

Konzumiranje alkohola našlo se na drugom mjestu, dobrovoljni rad, vjerska kontemplacija i briga o djeci našli su se među pet najviše rangiranih aktivnosti, navodi se na websiteu Daily News & Analysis.

Istraživanje su proveli naučnici s Univerziteta u Canterburyju na Novom Zelandu.

Centar za kontrolu i sprečavanje bolesti (CDC) u Atlanti smatra vođenje seksa važnim dijelom ukupnog seksualnog zdravlja pojedinca.

“Seksualno zdravlje je stanje fizičkog, emotivnog, mentalnog i društvenog blagostanja. To nije prosto odsustvo bolesti, disfunkcionalnosti ili nemoći”, navodi CDC na svom websiteu.

Učesnici studije također su upitani o aktivnostima koje rangiraju najniže na svojoj skali sreće. Oporavak od bolesti našao se na prvom mjestu, a odmah za njim slijedi korištenje Facebooka. Kućanski radovi, kucanje tekstovnih poruka i putovanje po gradu također su visoko rangirani na listi nepopularnih aktivnosti, prenosi CBS News.

KOMENTARI