Selektor Bećiragić: Najviše sam zadovoljan svojim igračima 

HomeSport

Selektor Bećiragić: Najviše sam zadovoljan svojim igračima 

Emir Sulejmanović: Mladi smo tim i veoma sam ponosan na sve

Selektor košarkaške selekcije BiH Adis Bećiragić govorio je na zvaničnoj press konferenciji poslije poraza Zmajeva od Litvanije u odlučujućem meču za prolaz u osminu finala na Eurobasketu.

BiH je na kraju ostala bez osmine finala, a Bećiragić je bio razočaran što nismo prošli dalje.

“Razočaran sam jer ne idemo u drugu fazu u Berlin. Ipak, Litvanija je bila mnogo bolja. Mislim da je ovo prva utakmica u grupi koju smo izgubili od ekipe koja je bila bolja od nas. Također, šaljem svima pozdrave od selektora Vedrana Bosnića, koji je bio tu prije mene. Drago mi je što su svi uživali u našim igrama i da smo učinili ljude ponosnima”, kazao je selektor i dodao:

“Ova grupa je bila najteža. Sastavljena je od ekipa koje su kao trebale da nas pobijede. Mi smo dokazali sa smo u četiri susreta bili ili bolji ili egal sa protivnicima. Tim sam zadovoljan. Da smo imali duže pripreme, možda bi i igrali bolje. Najviše sam zadovoljan svojim igračima. U početku je izgledalo da ćemo imati velikih problema, ali prelijepo je bilo raditi s njima kada su otvorili svoja srca. Još jednom im se zahvaljujem.”

Košarkaše BiH u novembru očekuju utakmice kvalifikacija za SP.

“Imamo šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo. Skoro svi su mladi momci. Ovo bi mogao biti kostur za osam godina, znači dva olimpijska ciklusa. Možda je Halilović malo stariji, ali mislim da ostali mogu biti tu i da mogu odigrati osam godina zajedno. Prije svega moramo naći način da Garzu i Alibegovića stavimo kao domaće igrače, kao što i jeste realno. To bi nam moglo pomoglo. Mi smo imali planove da u BiH napravimo kampove da pronađemo još pet igrača koji bi mogli igrati na ovom nivou”, istakao je Bećiragić.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0